Erciş, modern bir kent olmak istiyor

HDP’li belediyeler 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra hizmet atağına geçti. Erciş Belediyesi modern bir kent için çalışmalarını hızlandırdı.

Erciş ilçesi 250 bin nüfusu ile Van’ın en büyük ilçelerinden biri. 1910 yılında ilçe olmasına rağmen bu güne kadar hiçbir hizmet alamadı. Erciş ilçesi son 100 yılda üç büyük deprem yerle bir oldu. 2011 yılında 7.2 büyüklükte depremle 600 kişi öldü, 4 binden fazla kişi yaralandı. Meydana gelen depremde Erciş kent merkezi, mahalleleri ve köylerinde binlerce işyeri ev yıkıldı. Depremin yıktığı Erciş’te devlet, Erciş’e yardım yapmadığı gibi, yaptığı TOKİ konutlarını ve iş yerlerinin depremzedelere yüksek fiyata satarak, borçlandırdı. Bugün Erciş’te binlerce depremzede, TOKİ’ye borcundan dolayı icralık olmuş durumda.

110 yıldır ilçe olmasına rağmen hiçbir hizmet alamayan Erciş halkı, hizmetle tanışması 2014 Yerel Seçimlerde DBP’nin kazanmasıyla oldu. 2 yıl hizmet veren DBP’li Erciş Belediyesine kayyum atanarak gasp edildi. Türk devleti daha sonra Eşbaşkanlar Diba Keskin ve Abdurahman Çağan’ı tutukladı. 2 yıl boyunca kayyum tarafından yönetilen Erciş Belediyesinin tüm mal varlığı satıldığı gibi, Erciş Belediyesi 161 milyon lira borçlandırıldı. 31 Mart Yerel Seçimlerinde HDP, yüksek bir oy oranıyla Erciş Belediyesini kazandı. 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Erciş Belediyesi tüm borç ve imkansızlıklara rağmen Erciş halkına vermeyi sürdürüyor.

ERCİŞ BELEDİYESİ HUMMALI BİR ÇALIŞMA BAŞLATTI

Erciş Belediyesi Erciş kent merkezi, mahalle ve köylerde hummalı bir çalışma yürütürken, bir yandan da halkla bir araya gelmeye devam ediyor. Erciş Belediyesi tarafından ilçe merkezinde bulunan kavşaklarda, dekoratif aydınlatma çalışması başlatıldı. Erciş Belediyesi Kentsel dönüşüm proje alanı çevresinde tamamlanan altyapı ve asfaltlama çalışmalarının ardından üst yapı ve görselliğe de önem vererek ilçenin farklı bir görünüme kavuşması için çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

KIRSAL MAHALLELERE ÇOCUK OYUN PARKI YAPILDI

Erciş Belediyesinin, ‘Her mahalleye bir çocuk oyun parkı’ projesi çerçevesinde başlattığı çocuk oyun grubu kurma çalışmaları başladı. Erciş Belediyesi bir yandan mevcut çocuk oyun parklarının onarımını yaparken, diğer taraftan da parkı olmayan kırsal mahallelerden olan Gözütok (Papişkin) ve Ekici (Sêvek) mahallelerine modern çocuk oyun parkları kurdu.

ERCİŞ BELEDİYESİ HALKLA İÇ İÇE

Erciş Belediyesi Eşbaşkanı Yıldız Çetin, Stratejik Planlama çalışmaları kapsamında mahallelerde toplantı düzenlemeye devam ediyor. Erciş Belediyesi Eşbaşkanı Yıldız Çetin, beraberindeki meclis üyeleri ve teknik çalışanlarla birlikte Salihiye, Yeşilova, Çelebibağı ve birçok mahallede Stratejik Planlama kapsamında halk toplantısı düzenleyerek halkla bir araya geliyor. Bir yandan halka bir araya gelen Erciş Belediyesi diğer yandan da “Temizlik Kampanyası” kapsamında , Erciş’in tüm mahallelerinde çalışma başlattı. Temizlik kampanyasına Erciş halkı da büyük destek veriyor.

ÇALIŞANLARA CİNSİYET EŞİTLİĞİ KONULU SEMİNER

Erciş Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü tarafından toplumsal Cinsiyet Eşitliği konulu seminer düzenleyerek, cinsel saldırıya uğrayan çocuklar, çocuk yaşta evlendirilen gelinler ve toplumsal cinsiyet kimliği temelli ayırımcılık hususları hakkında bilgiler veriliyor. Eşbaşkanı Yıldız Çetin, beraberindeki meclis üyeleri ve teknik çalışanlarla birlikte birçok mahallede halk toplantısı düzenleyerek, halkla bir araya geliyor.

ERCİŞ MODERN BİR KENTE DÖNÜYOR

Belediye ayrıca daha modern bir kent için bir yandan çöp konteynırları yer altına alırken, kaderine terk edilmiş, çürümüş binlerce çöp konteynırı da yeniledi. Kentsel dönüşüm kapsamında kent merkezinde yol genişletme, asfaltlama ve kaldırım yenileme çalışmaları yapılarak Erciş halkının hizmetine sundu. Erciş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar kapsamında 60 bin mevsimlik çiçek yetiştirilerek, kentin çeşitli yerlerine ekildi.