Eyn İsa’da tarım yeniden canlandı

Rakka’ya bağlı Eyn İsa’da oluşturulan tarım komiteleri çabalarını yoğunlaştırdı. Bölgede onbinlerce dönüm tarım arazisi ekildi.

Gırê Spî ve Rakka arasındaki Eyn İsa, Haziran 2015’te DAİŞ çetelerinden kurtarıldı. Rakka’ya 50 kilometre mesafedeki Eyn İsa’da, işgal ardından tarım da yeniden canlandı.

Kent ve çevre köylerde tarım çalışmalarını takip etmek, teşvik etmek ve çiftçilere destek vermek amacıyla Eyn İsa Ekonomi Meclisi’ne bağlı Tarım Komitesi kuruldu.

Komite, ilk iş olarak tarım arazilerinin sayımını yaptı. Buna göre bölgede 46 bin 322 dönüm tarım arazisi ekildi.

Tarım arazilerine göre çiftçilere destekte bulunan komite aynı zamanda tarlaların sulama çalışmaları için kullanılan jeneratörler için her bir çiftçiye uygun fiyatlarla akaryakıt temin ediyor.

Bununla birlikte çiftçilerin Girê Spi Tarım Merkezinden yıl sonuna kadar gübre alabilmeleri için kredi sağlanıyor.

Eyn Îsa, El-Celebiyê ve El-Dehlîz ilçelerinde açılan komiteler, uygun bir fiyata çiftçilerin kış mevsimi ürünlerini alıyor.

Anha’nın haberine göre El-Fatsa Köyü’nden olan Abdülrahman Osman isimli çiftçi, bazı tarım ürünlerinin pahalılaşmasından dolayı komiteden daha fazla destek istedi.

Tarım Komitesi Eşbaşkanı Meryem Ersalan ise, “Bölgede tarımı geliştirmek ve çiftçilerin işlerini kolaylaştırmak amacıyla, elimizdeki imkanlarla çiftçilere her türlü desteği veriyoruz” dedi.

Ersalan, “Haksız kazançların önüne geçmek için kış mevsimi ürünlerini çiftçilerden uygun bir fiyata aldık” diye ekledi.

Tarım Komitesi yetkilileri, mevcut durumda pamuk mevsimi için merkezler hazırladıklarını belirtti.