Karataş’ın sağlığı kötüye gidiyor

Yaklaşık 30 yıldır cezaevinde tutulan 59 yaşındaki hasta tutsak Kazım Karataş’ın sağlık durumu kötüye gidiyor.

Ağır hasta tutsak Kazım Karataş’ın kızı Gülistan Karataş, babasının tahliyesi için defalarca başvurduklarını ancak her seferinde olumsuz yanıt aldıklarını belirterek, hayati tehlikesi olacağını söyledi.

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevindeki Karataş, 1991’de örgüt üyeliğinden müebbet hapis cezası aldı. İzmir, Aydın, Antep, Karabük, Urfa Hilvan gibi birçok cezaevinde kalan Karataş, ağır kalp, şeker, tansiyon, bel ve boyun fıtığı hastalıklarıyla mücadele ediyor.

Kızı Gülistan Karataş, babasının iki kez mide kanaması geçirdiğini, birçok kez anjiyo olduğunu, Ocak 2016’da Karabük Şehir Hastanesi’nde açık kalp ameliyatı geçirdiğini hatırlattı.

Babasının ameliyat öncesi ve sonrası ayağında hep kelepçe olduğunu dile getiren Gülistan Karataş, “Ameliyat dönemi çok sancılı bir süreçti” dedi.

Avukatlarının defalarca tahliye için başvurduğunu, ancak her seferinde reddedildiklerini vurgulayan Karataş, şunları söyledi: “Hayatı sıkıntılar yaşanacak bunun farkındayız, bu durumdan endişeliyiz. Kısacası hayatından endişeliyiz. Ayrıca her cezaevinde olduğu gibi babamın kaldığı cezaevinde de baskılar had safhada. Yıldırma, bıktırma stratejisi uyguluyorlar. Bir örnek verirsek, bir kargoyu beşinci kez gönderiyorum ama her seferinde geri geliyor.”

ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

Bu uygulamaların tamamen hukuksuz olduğunu söyleyen Gülistan Karataş, şöyle konuştu: “Adaletin, eşitliğin olmadığı bir ortamda haktan bahsetmek manidar. Gerçi şu an hukuk diye bir kavramdan geriye sadece ismi kaldı, hiçbir geçerliliği yok. Adalet, hukuk, eşitlikten vazgeçmemizi dayatıyorlar, ancak vazgeçmiyoruz. Adaletin ve eşitliğin sağlanması için mücadeleden asla geri adım atmayacağız.”