Los Angeles’ta evsizlerin oranı yüzde 12 arttı

ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Los Angeles’ta evsizlerin oranı geçen yıl yüzde 12 arttı.

Salı günü yayınlanan verilere göre, Los Angeles’ta her gece ortalama 59 bin kişi, geceyi acil barınma merkezleri veya sokakta geçiriyor.

2018 yılında onbinlerce kişiye barınma imkanı sunulsa da, alınan tedbirler Kaliforniya’nın en kalabalık nüfuslu kenti Los Angeles’ta evsizler sorununu gidermek için yeterli değil.

Los Angeles Evsizler Kurumu Müdürü Peter Lynn, yıllık değerlendirmesini yaparken “Ülkenin en büyük evsiz nüfusuna sahibiz” dedi.

Los Angeles, evsizlerin sayısı konusunda New York’tan sonra ikinci sırada yer alıyor.

Lynn, konut fiyatlarındaki artışın evsizlerin artışında rol oynadığına dikkat çekerken, kentte 700 bin hanenin gelirlerinin yarısından fazlasını kiraya ayırdığını belirtti. Bu da 2 milyonu aşkın kişiye denk geliyor.

Lynn’e göre Los Angeles’taki mali baskıdan dolayı, saat başı minimum 13.25 dolar kazanan bir kişinin, iki odalı bir kiralayabilmesi için haftada 80 saat çalışması gerekecek.

Dünyanın beşinci büyük ekonomisi olarak değerlendirilen Kaliforniya, milyarlarda dolarlık kamu yatırımında bulunuyor, ancak evsiz sorunu devam ediyor. Los Angeles’in demokrat partili Belediye Başkanı Eric Garcetti, “Bu raporun sonuçlar bize üzücü gerçeği hatırlatıyor: tüm eyalette fırlayan kiralar, sosyal konutlarda yatırımlarını azaltan federal yönetim, buna hesaba katılmayan psikolojik sorunlar salgınını da eklemek gerekiyor, tüm bunlar insanları daha hızlı bir şekilde sokağa doğru itiyor” dedi.