Salgına rağmen tehlikeli göç yollarında artış

Küresel salgına rağmen Kuzey Afrika’dan Akdeniz üzerinden Avrupa’ya göçmen trafiği yeniden tırmanışa geçerken, Atlantik Okyanusu’ndaki Kanarya Adaları’na geçişlerde de ciddi bir artış gözleniyor.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Orta Akdeniz özel temsilcisi Vincent Cochetel’e göre, 2000’li yılların ortalarında yoğun olan Batı Afrika’dan Kanarya Adaları’na göçmen geçişlerinin Covid-19 salgını nedeniyle yeniden hız kazandığına dikkat çekti.

6 KAT ARTIŞ

La Matinale adlı Fransız televizyon programına katılan Cochetel, Fas, Batı Sahara, Moritanya, Senegal ve Gambiya’dan Atlantik Okyanusu’ndaki Kanaryalara göçmen trafiğinde bu yıl 6 kat artış yaşandığına işaret etti. “Yıllardır neredeyse kullanılmayan Kanaryalar yolu salgın nedeniyle yeniden ‘aktive’ oldu” diyen Cochetel, Akdeniz’de Avrupa ülkelerinin aldığı önlemler nedeniyle bu yolun daha fazla kullanılır olduğuna işaret etti. Ayrıca kimi Afrika ülkelerinin aldığı önlemler göçmenleri Avrupa Birliği (AB) ülkelerine daha hızlı geçiş için Kanarya Adaları’na yönlendiriyor.

7 Ağustos’ta en az 27 göçmenin yaşamını yitirdiği faciaya sahne olan Kanarya Adaları, İspanya’ya ait ve adalardan Afrika kıyılarına en yakın olanı dahi 100 kilometre mesafede. Bu yolun yeniden aktif hale gelmesinde Kuzey Afrika ülkeleri Tunus veya Libya’ya ulaşılmasının son aylarda kısmen zorlaşmasının etkisi var.

AKDENİZ’E GÖRE DAHA TEHLİKELİ

İspanya’nın 2000’li yıllarda aldığı önlemler nedeniyle Fas, Moritanya, Senegal, Gambiya ve Batı Sahara gibi ülkelerden göçmen trafiği azalmıştı. Kanarya Adaları’na göçmen trafiğini tehlikeli kılan 7 Ağustos’taki felakette olduğu gibi yüzlerce kilometrelik yolda sıcak havalarda susuz kalma tehlikesi. Bir diğer tehlike ise, Akdeniz’e oranla okyanustaki dalgaların daha güçlü olması. 

Aralık 2019’da yaşanan bir başka tekne faciasında ise 60’ı aşkın göçmen yaşamını yitirmişti.

Salgın nedeniyle alınan önlemler sonrasında mart ve nisan aylarında Tunus ve Libya gibi ülkelerden İtalya ve Malta’ya doğru göçmen trafiğinde düşüş yaşanmıştı. Ayrıca Fas’tan doğrudan Akdeniz üzerinden İspanya’ya ya da İspanya’nın Fas sınırında bulunan Ceuta ve Melilla anklavlarına göçmen geçişleri de düşüş gösterdi. Ancak buna karşılık Fas’tan Kanaryalara doğru göçmen trafiği arttı.

Batı Afrika’daki birçok ülkede insan kaçakçılarının derme çatma tekneler ve botlarla sahillerde hazır bulunduğu ve binlerce Euro karşılığında Kanarya Adaları’na göçmen taşıdıkları biliniyor.

LİBYA VE TUNUS’TAN GEÇİŞLERDE ARTIŞ

Fas’tan Avrupa’ya doğru geçişler Kanaryalar lehine düşerken, Libya ve Tunus’tan İtalya’ya doğru göçmen trafiğindeki artış da dikkat çekici boyutlarda. Bu yıl içinde Tunus’tan 10 bini aşkın göçmen İtalya’ya doğru yola çıkarken, bu kişilerin üçte biri Tunuslu sahil güvenlik görevlilerince yakalanarak geri götürüldüler. Toplamda Tunus’tan İtalya’ya doğru geçişlerde geçtiğimiz yıla oranla yüzde 500’lük bir artış yaşandı.

Libya’dan geçişlerde ise geçen yılın ilk 7 ayına oranla bu yıl iki kata yakın artış görüldüğü bildiriliyor.

Özellikle bu yılki göçmen geçişlerinde dikkat çeken bir diğer nokta ise, göçmen profilinin giderek değişmesi. Son yıllarda ülkesini terk eden Tunusluların genellikle diplomasız gençler olduğu biliniyordu. Ancak bu yıl içinde hem eğitimli bireylerin hem de önemli bir kısmı çocuklu olmak üzere kadınların oranının artması da dikkat çekiyor.