Semah dergisinin yeni sayısı çıktı

İki ayda bir yayınlanan Semah dergisinin yeni sayısı okuyucularıyla buluştu. Dergi “Kapanmayan yara: Dersim” manşeti ile çıktı.

İki ayda bir yayın yapan Semah dergisinin Mayıs-Haziran sayısı çıktı. “Kapanmayan Yara: Dersim” manşeti ile çıkan dergide Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) Eşbaşkanı Demir Çelik, “Bitmeyen Suç Pratiği: Dersim Soykırımı” başlıklı bir yazı yazdı.

Hakan Mertcan’ın “Dersim Üçgeni: Mustafa Kemal, İsmet İnönü ve Celal Bayar”, Hasan Hayri Ateş’in  “Dersim Soykırımı’nın Edebiyata Yansıması”, Ali Köylüce’nin “Ben Ney’im”, Kelime Ata’nın “Psikolojik savaş unsuru olarak kadın bedeni”, İrfan Dayıoğlu’nun “Alevilikte ikrar verme”, Nurşad Yeşil’in “Kadınlar güneşi doğurur”, “Düzgün Veroz’un “Hesê Qal, her şeye sesiyle can veren dengbêj”, “Dora Djann’ın “İnsan suresi”, Hüsnü Çavuş’un “Pir Mustafa ile röportaj”, İsmet Yüce’nin “Kürt Alevi (Rêya/Raa Heqî) düşüncesinin kaynaklarına kısa bir bakış” ve Can Kasapoğlu’nun “Semah panorama” başlıklı yazılı, değerlendirme ve söyleşileri yer aldı.