Timsahın boynundaki lastiği kim çıkarabilecek?

Endonezya’nın Sulawesi adasında bir timsah yıllardır boynuna takılan bir motosiklet lastiği ile yaşamak zorunda kalıyor ve boğulma tehlikesi yaşıyor. Yetkililer çıkarabilene ödül verileceğini açıkladı.

Endonezya makamları, deniz timsahının yardımına koşabileceklere ödül vaadinde bulundu. Buna cesaret edenlere verilecek miktar açıklanmadı. Timsah dört metre uzunluğunda.

Sulawesi vilayetinin başkenti Palu yetkililer yıllardan beridir, timsahın boynundaki motosiklet lastiğini çıkarmayı deniyor ancak şimdiye kadar bir sonuç alınamadı.

Son zamanlarda timsahın nefes almaya çalıştığı görüntüler sosyal ağlarda yayınlanınca endişe arttı. Bazıları lastiğin, hayvanı yavaş yavaş öldürmekte olduğunu düşünüyor.

Vilayetin valisi, yeterli imkanları olmayan kendi çevre koruma kurumuna bir çözüm bulması talimatı verdi. Kurum, ödüle ilişkin detay vermedi ama kurumu başkanı ödülü kendi cebinden vereceğini duyurdu.

Kurum başkanı ayrıca bu çağrının amatörlere yönelik olmadığını, daha çok yabani fauna uzmanlarından destek beklediklerini kaydetti.

Orta Sulawesi Doğal Kaynakları Koruma Kurumu Müdürü Hasmuni Hasmar, “Kamuoyundan ne timsaha ne de yaşam alanına yaklaşmamalarını istiyoruz” dedi.