HPG Xakurkê’de şehit düşen gerilla Serdar Pîr Avesta’yı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), haziran ayında Xakurkê’de Türk ordusunun bombardımanı sonucu şehit düşen Serdar Pîr Avesta kod adlı gerillayı andı.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada “22 Haziran 2021 günü Xakurkê’ye bağlı Kelaşîn alanında işgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği bombardımanda Serdar Pîr Avesta yoldaşımız şehadete ulaşmıştır” dedi.

Gerillanın kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Serdar Pîr Avesta
Adı Soyadı: Hakan Ateş
Doğum Yeri: Wan
Anne – Baba Adı: Gülten – Muğdat
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Haziran 2021 / Xakurkê

Açıklamada gerillanın mücadele yaşamına ilişkin şunlar ifade edildi: “Serdar yoldaşımız yurtsever ve değerlerine bağlı bir ailede dünyaya gelmiş, daha genç yaşta partimiz PKK’yi yakından tanıma fırsatını bulmuştur. İçerisinde büyüdüğü yurtseverlik kültürü Serdar yoldaşımızın soykırımcı Türk devletinin okullarında dayatılan asimilasyon politikalarını kabul etmemesini sağlamış ve soykırım politikalarına karşı mücadele içerisine girmiştir. Üniversite yıllarında soykırım ve asimilasyon uygulamalarına karşı daha aktif bir çalışma içerisine girmiştir. Gençlik çalışmalarında kaldığı süre içerisinde her zaman kendisini eğiterek mücadele kararlılığını daha çok perçinlemiştir. 2014 yılında insanlık düşmanı DAİŞ çeteleri eliyle halkımızı soykırımdan geçirme politikalarına karşı radikal bir çıkışla yönünü özgür dağlara vermiştir.

Temel eğitimlere büyük bir heyecanla katılan Serdar yoldaşımız, Önderlik ideolojisinde ve felsefesinde derinleşmeyi esas almış ve kısa sürede kendisinde büyük değişimler gerçekleştirmiştir. Gerilla tarz ve taktiğinde yetkinleşmiş ve her zaman direnişin en ön cephesinde olmak için büyük bir çaba içerisine girmiştir. Gerilla alanlarında birçok farklı alanda görev üstlenen Serdar yoldaşımız, üstlendiği tüm görev ve sorumlulukları büyük bir titizlikle ve üstün bir başarıyla yerine getirmeyi bilmiştir. Direniş cephesindeki performansı ve sonuç alıcı tarzıyla katıldığı birçok eylemde işgalci güçlere büyük bir darbe vurmayı başarmıştır. Serdar yoldaşımızın mücadele azmi ve kararlılığıyla kahraman şehit yoldaşlarımızın taşıdığı mücadele bayrağını büyük bir mücadele azmiyle taşımış ve son anına kadar kahraman şehitlerimizin yolunda yürümüştür.”

HPG-BİM, “Serdar yoldaşımızın bizlere devrettiği mücadele bayrağını aynı kararlılık ve mücadele azmiyle zaferle taçlandıracağımızı bir kez daha belirtiyor, başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz” diye noktaladı.