Lozan’da bu haftanın gündemi Kobanê’ye saldırılar

Lozan'da stand eylemi, 9 ayı aşkın süredir çok yönlü sürdürülüyor. Bu haftaki eylemde Kobanê’ye yönelik Türk devlet saldırılarını protesto eden pankart dikkat çekti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için İsviçre'nin Lozan kentinde yürütülen stand eylemi çok yönlü sürdürülüyor.

Eylem, 25 Kasım 2021'den bu yana her Çarşamba günü Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Lajîn Kadın Meclisi üyeleri ile Kürt gençlik örgütleri Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Tekoşer (Teko-JIN) örgütleri tarafından düzenleniyor. 

Stantta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kadın özgürlükçü, ekoloji ve demokrasiyi içeren özgürlük paradigmasının anlatıldığı kitaplar İsviçrelilere dağıtılırken, neden özgür bırakılması gerektiğine ilişkin bilgilendirme yapılıyor. 

Öte yandan PKK'nin terör listesinden çıkarılması için imza toplanıyor. 

Türk devletinin Kürt halkına ve Kürdistan’a yönelik katliamları ve işgal saldırıları hakkında İsviçre kamuoyunun bilgilendirildiği stant eyleminde Rojava hava sahasının işgalci devlete kapatılması isteniyor. 

Bugünkü eylemde Kobanê’ye yönelik Türk devlet saldırılarını protesto eden pankart dikkat çekti. Okunan bildiriyle de Türk devleti ve diktatör Erdoğan protesto edilirken, uluslararası kamuoyuna duyarlılık çağrısı yapıldı ve Rojava’nın boydan boya uçuşa kapatılması istendi.