Lozan'da tecride karşı stant açıldı

Lozan’da açılan bilgilendirme standıyla İmralı’daki tecride dikkat çekildi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talep edildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik sürdürülen tecride dikkat çekmek ve özgürlüğünü talep etmek amacıyla başlatılan “Dem Dema Azadiyê ye" hamlesi kapsamında İsviçre'nin Lozan kentinde bilgilendirme standı açıldı.

Tevgera Ciwanên Têkoşer (TCŞ) ve Jinên Têkoşer’in (TekoJIN) öncülüğünde Ripponne meydanında düzenlenen stand eylemine Lajîn Kadın Meclisi ile Kürt Toplum Merkezi üyeleri de katılarak destek verdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fikirleri, felsefesi, tez ve projelerinin yer aldığı “Kadın Devrimi”, “Savaş ve Barış”, “Demokratik Konfederalizm” ve “Demokratik Ulus” gibi pek çok kitabının yanı sıra hazırlanan bildiriler, gençler tarafından gün boyu İsviçrelilere dağıtıldı. 

Çevredekilere de tecride ve Öcalan'ın neden özgür kalması gerektiğine yönelik bilgilendirme yapılırken İsviçre kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunuldu.

TCŞ  ve TekoJIN üyeleri tarafından önümüzdeki günlerde kentin farklı merkezlerinde açılacak bilgilendirme stantlarıyla Abdullah Öcalan'ın fikirleri İsviçrelilere aktarılacak.