Marsilya’da meşaleli yürüyüş: CPT acil göreve!

Düzenledikleri meşaleli yürüyüşle İmralı tecridini protesto eden halk, “CPT derhal açıklama yapmalı, tecrit ve izolasyon derhal kaldırılmalı, avukatlar zaman kaybetmeden bir heyet ile İmralı’ya gitmelidir” dedi.

İşkenceyi Önleme Komitesi-CPT’nin İmralı’ya ziyareti sonrası Asrın Hukuk Bürosu’nun Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın görüşmeye çıkmadığı açıklaması ardından tecride karşı eylemler sürüyor. Fransa’nın Marsilya kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) bu vesileyle süresiz eylem ayı başlatmıştı. Bugün de kentte yaşayan Kürtler ve dostları, Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) öncülüğünde Canebiere’de bir araya gelerek meşaleli bir yürüyüş düzenledi.

Yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüşte, halk “CPT acil göreve”, “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kurdistan’a statü” pankartları taşındı, tecride karşı sloganlar atıldı. Güzergah boyunca tecrit ve İmralı sisteminin anlatıldığı bildiriler de dağıtıldı.
Vieux Port meydanında son bulan yürüyüşte Marsilya TCŞ adına Çekdar Serhat bir konuşma yaptı. Serhat, işkence ve tecrit sistemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Türkiye ve Ortadoğu çıkmazında Rêber Apo kilit isimdir. Bugün uygulanan tecrit esas itibarıyla bütün Ortadoğu halklarına yönelik bir tecrittir. Herkes bilmeli ki, Öcalan bizim savaş ve barış gerekçemizdir. CPT ve Avrupa devletleri Kürtleri kandırmaktan ve oyalamaktan vazgeçsin. 15 Şubat komplosunda olduğu gibi son CPT görüşmesinde de yine bu devletlerin kirli planları nedeniyle şeffaf bir açıklama yapılmamış, Kürt halkı kandırılmaya çalışılmıştır. Ancak bilinsin ki Kürtler artık komplo ve tecritlerle boşa çıkaracağınız bir halk olmaktan çıktı. Bu nedenle acil ve sürekli çağrımızdır; CPT derhal açıklama yapmalı, tecrit ve izolasyon derhal kaldırılmalı, avukatlar zaman kaybetmeden bir heyet ile İmralı’ya gitmelidir.”
Açıklama daha sonra bir sonraki eylem duyurusu ve sloganlarla son buldu.