Marsilya’da tecride karşı yürüyüş: Özgürlük direnişle sağlanacak!

Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle eyleme geçen TCŞ’liler, aynı amaçla Fransa’da düzenlenecek Uzun Yürüyüş’e ve PKK yasağına karşı başlatılan imza kampanyasına gençleri aktif katılmaya çağırdı.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) üyeleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecrit ve işkence sistemini protesto etmek amacıyla Fransa’nın Marsilya kentinde bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Akşam saatlerinde bir araya gelen gençler, Belle De Mai Meydanı’nda açtıkları Abdullah Öcalan’ın posterleri ve PKK bayraklarıyla yürüyüşe geçti. 

“Bê Serok jiyan nabe” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarının atıldığı eylemde gençler, yaktıkları meşale ile çevredeki halkın dikkatini gerçekleştirdikleri eyleme çekti.

Onurlu hiçbir Kürt gencinin Kürt Halk Önderi’ne uygulanan tecridi kabul etmeyeceğini belirten gençler, soykırım siyasetine karşı özgürlüğün sadece direnişle sağlanabileceğini kaydetti. 

Gençler, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle Fransa’da düzenlenecek Uzun Yürüyüş-Meşa Dirêj ve PKK’nin terör örgütü listesinden çıkarılması hedefiyle başlayan imza kampanyasına tüm Kürt ve devrimci gençleri aktif bir şekilde katılmaya çağırdı.