Kuzey Kore Japon Denizi’ne doğru balistik füze fırlattı

Güney Kore ordusu, Kuzey Kore'nin Güney Kore'nin doğu kıyısındaki Japon Denizi'ne doğru balistik füze ateşlediğini duyurdu.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, "Kuzey Kore, Japon Denizi olarak da adlandırılan Doğu Denizi'ne tanımlanamayan bir füze ateşledi" açıklamasında bulundu.

Bu açıklamadan önce Japonya Savunma Bakanlığı'nın Pyongyang tarafından gerçekleştirilen "olası bir balistik füze” fırlatıldığına ilişkin uyarıda bulunmuştu. 

Kuzey Kore son yıllarda füze denemelerini arttırdı. 

19 Nisan Cuma günü de Kuzey Kore bir seyir füzesi savaş başlığını test ettiğini ve batı kıyısı açıklarında yeni uçaksavar füzesinin deneme atışlarını gerçekleştirdiğini duyurmuştu. 

Resmi haber ajansı KCNA'nın haberine göre, Kuzey Kore, "Hwasal-1 Ra-3" stratejik seyir füzesi için tasarlanmış bir savaş başlığının güç testini gerçekleştirdi. Ayrıca yeni bir uçaksavar füzesi "Pyoljji-1-2"nin test lansmanının yapıldığı belirtildi. 

Nükleer silaha sahip olan Kuzey Kore, yılın başında bu yana Güney Kore'yi "ana düşmanı" olarak adlandırmıştı. Kuzey Kore, yeniden birleşme ve iki Kore arasında diyaloğa adanmış kurumları kapatırken, topraklarının herhangi bir şekilde ihlal edilmesi durumunda savaşa girme tehdidinde bulundu.