HPG:13 işgalci cezalandırıldı, 7 helikopter darbelendi

Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın gerçekleştirdiği eylemlerde 13 işgalci cezalandırılırken, 3’ü de yaralandı, 3 mevzi ve 1 mobesse kamera sistemi imha edilirken, 1 mevzi ile 2’si ağır 7 helikopter darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

“Güçlerimizin yarı hareketli timlerle arazide ve savaş mevzilerinde geliştirdiği tarihi direniş kesintisiz sürmektedir. Direniş Alanları işgalci Türk ordusu tarafından yüzlerce kez obüs ve havanlarla, 39 kez kimyasal silahlarla ve 33 kez de savaş uçaklarıyla bombalanmıştır. Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda; 13 işgalci cezalandırılmış, 3 işgalci yaralanmış, 3 mevzi ve 1 mobesse kamera sistemi imha edilmiş, 1 mevzi ile 2’si ağır 7 helikopter darbelenmiştir.

Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir;

AVAŞİN BÖLGESİNDE;

26 Mayıs günü Mervanos alanına bağlı Kanî Biyê arazisinde bulunan işgalciler, yarı hareketli timlerimiz tarafından denetim altına alındıktan sonra saat 17:10’da üç koldan koordineli gerilla eylemiyle vurulmuştur. Birinci eylem kolu; işgalcilere ait iki mevziyi hedefleyerek yakın mesafeden vurmuştur. Bura hedeflenen 2 mevzi ve 1 mobesse kamera sistemi imha edilmiş, 3 işgalci ise cezalandırılmıştır. İkinci eylem kolu; işgalcilere ait iki mevziyi hedefleyerek etkili bir şekilde vurmuştur. Etkili vuruşlar sonucunda 1 mevzi imha edilmiş ve 1 mevzi darbelenmiştir. Üçüncü eylem kolu ise; işgalcilere suikast taktiğiyle hedefleyerek vurmuştur. Burada da 1 işgalci cezalandırılmış ve 1 işgalci ise yaralanmıştır.

Yarı hareketli timlerimizin gerçekleştirdiği bu etkili eylemin sonucunda; 4 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci yaralanmış, 3 mevzi ve 1 mobesse kamera sistemi imha edilmiş ve 1 mevzi de darbelenmiştir. Eylemin ardından alanı yoğun şekilde bombalayan işgalci TC ordusu akşam saatlerinde kayıplarını helikopterler ile alandan uzaklaştırabilmiştir.

27 Mayıs günü saat 16:50’de Werxelê Direniş Alanı’nda bulunan savaş mevzilerine patlayıcılarla saldırmak isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından sabotaj taktiğiyle hedeflenerek vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

27 Mayıs günü işgalci TC ordusu, Werxelê Direniş Alanı’nı 23 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla, 3 kez de savaş uçaklarıyla bombalamıştır.

ZAP BÖLGESİNDE;

26 Mayıs günü işgalci TC ordusu, Şehîd Berxwedan ve Şikefta Birîndara savaş mevzilerini 7 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalamıştır.

27 Mayıs günü saat 10:00’da Şehîd Şahîn Direniş Alanı’na bağlı Şehîd Berxwedan savaş mevzilerini 5 kez zehirli gazlar ve patlayıcılarla bombaladıktan sonra ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından vurulmuştur. Güçlerimizin müdahalesi ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır. Saat 11:00’da işgalciler ağır silahlarla hedeflenerek tekrar vurulmuştur.

27 Mayıs günü akşam saatlerinde Şikefta Birîndara ve Karker Direniş Alanları üzerinde bulunan helikopterler güçlerimiz tarafından yoğun ateş altına alınmıştır. Güçlerimizin gerçekleştirdiği etkili vuruşlar sonucunda 2 Skorsky helikopter darbelenmiştir. Darbelenen helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

27 Mayıs günü saat 22:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’da helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Helikopterler 11 kez indirme yapmaya çalışmıştır. İndirme esnasında güçlerimiz tarafından bu helikopterlere müdahale edilmiş, 1’si ağır 3 helikopter darbelenmiş ve indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

27 Mayıs günü saat 08:00, 14:00 ve 18:40’ta Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler yarı hareketli timlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Yarı hareketli timlerin eylemleri sonucunda 2 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci yaralanmıştır.

27 Mayıs günü saat 21:30’da Girê FM Direniş Alanı’nda konumlanmak isteyen işgalcilere yönelik yarı hareketli timlerimiz tarafından koordineli bir sızma eylemi gerçekleştirilmiştir. Bu eylemde 2 işgalci cezalandırılmıştır. Daha sonra bu alan saldırı helikopterleriyle bombalanmış, işgalciler cezalandırılan ve yaralanan askerlerini Skorsky helikopteriyle alandan uzaklaştırmıştır.

27 Mayıs günü saat 23:00’dan 01:00’a kadar Girê FM Direniş Alanı saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır. Saldırı helikopterleri alanı bombalarken 2 Skorsky helikopteri alana indirmek yapmak isterken güçlerimiz bu helikopterlere müdahale etmiştir. 1 Skorsky helikopteri darbelenmiş ve her iki helikopter de indirme yapamadan alandan uzaklaşmıştır.

27 Mayıs günü Girê FM Direniş Alanı üzerinde dron hareketliliği gözlenmiştir.

METÎNA BÖLGESİNDE;

26 Mayıs günü saat 23:40’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’nda indirme yapmak isteyen Skorsky tipi helikopterler, güçlerimiz tarafında yoğun ateş altına alınmıştır. Güçlerimizin etkili vuruşları sonucunda 1 Skorsky helikopteri ağır darbe aldıktan sonra diğer helikopterlerle birlikte alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

27 Mayıs günü saat 08:30’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’nda bulunan Girê Şehîd Hêjar savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından vurulmuştur. Güçlerimizin gerçekleştirdiği müdahalenin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmişlerdir. Aynı gün saat 16:50’de savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, sabotaj taktiğiyle ve saat 17:00’da ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemlerin sonucunda 2 işgalci cezalandırılmış ve 1 işgalci ise yaralanmıştır.

27 Mayıs günü saat 14:30’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’nda bulunan Şehîd Şoreş savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, iki kez ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur.

27 Mayıs günü saat 03:30’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’nda bulunan Şehîd Zemanî savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından denetim altına alınarak yakın mesafeden vurulmuştur. Gerçekleştirilen eylemin sonucunda 2 işgalci cezalandırılmıştır. 28 Mayıs günü saat 08:00’da işgalciler ferdi silahlarla hedeflenerek tekrar vurulmuştur. Burada da 2 işgalci cezalandırılmıştır.

27 Mayıs günü Şehîd Hêjar savaş mevzileri işgalciler tarafından 4 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalanmıştır.

İŞGAL SALDIRILARI

27 Mayıs günü Zap bölgesine bağlı Çemço, Saca, Çiyareş ve Kurojahro Direniş Alanları saldırı helikopterleri, sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle ve 16 kez de savaş uçaklarıyla bombalanmıştır

27 Mayıs günü Xakurkê bölgesine bağlı Girê Şekîf ve Ava Lolan alanları sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalanmıştır.

27 Mayıs günü saat Metîna bölgesine bağlı Girê Hakkarî Direniş Alanı sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle ve 7 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

27 Mayıs günü Girê Cûdî, Girê FM, Girê Amediyê ve Girê Bahar Direniş Alanları obüslerle yüzlerce kez ve savaş uçaklarıyla 7 kez bombalanmıştır.”