İşgalci Türk ordusu 35 kez kimyasal ve yasaklı patlayıcılarla saldırdı

İşgalci Türk ordusu, 35 kez kimyasal silah ve yasaklı patlayıcılarla saldırdı. Biber gazı ile iç içe kullanılan kimyasal gazların bir kısmının turuncu renkte olduğu belirlendi.

HPG AÇIKLAMA

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgalci Türk ordusunun saldırısına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

20 Mayıs saat 12:10’da Girê Cûdî Direniş Alanı’nda mevzilenmeye çalışan işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

20 Mayıs’ta Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 32 kez zehirli kimyasal gazlar ve 1 kez de yasaklı patlayıcılar ile bombalandı. Biber gazı ile iç içe kullanılan kimyasal gazların bir kısmının turuncu renkte olduğu tespit edildi.

20 ve 21 Mayıs günü Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 2 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

20 ve 21 Mayıs’ta Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 14 kez patlayıcı yüklü dronlar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

20 ve 21 Mayıs’ta Xakurkê bölgesinin Sinînê, Lolan, Girê Şehîd Şerîf, Kelaşîn alanları 8 kez, Garê bölgesinin Dînartê, Deşta Kafya alanları 2 kez, Metîna bölgesinin Dergelê, Bêşîlî Direniş Alanları 2 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî, Girê Bahar Direniş Alanları 5 kez olmak üzere toplam; 17 kez savaş uçakları ile bombalandı.

20 Mayıs’ta Metîna bölgesinin Dergelê Direniş Alanları saldırı helikopterleri ile bombalandı.”