CHP heyeti yangın bölgesinde: DEDAŞ ve geç müdahale felakete yol açtı

Amed ve Mêrdîn arasındaki yangın bölgelerini ziyaret eden CHP heyeti, ölümlerin sebebinin DEDAŞ'ın sorumsuzluğu ve geç müdahale olduğunu vurguladı.

CHP HEYETİ YANGIN BÖLGESİNDE

Mêrdîn’in Şemrex (Mazıdağı) ve Amed’in Xana Axpar (Çınar) ilçesinde çıkan yangında hayatını kaybedenler için kurulan taziyelere ziyaretler devam ediyor. Bugün de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP milletvekilleri Veli Ağbaba, Sezgin Tanrıkulu, Ahmet Baran Yazgan ve CHP İl Başkanı İsmail Akyıl’ın içinde olduğu heyet yangında hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, herkesten DEDAŞ’ın sorumlu olduğunu dinlediklerini ifade etti. “Biz de burada görüyoruz. 50 yıllık direklerle elektrikler veriliyor” diyen Başarır, Cumhuriyet savcılarının nesnel ve objektif bir şekilde araştırma yapması gerektiğini söyledi.  Yangında önemli bir diğer kusurun da müdahalenin geç yapılmış olması olduğunu dile getiren Başarır, “Müdahale geç yapıldığı için bu kadar insan yaşamını yitirdi ve zarar bu kadar büyük oldu. Bu konunun da araştırılması gerekiyor” diye konuştu.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Suçlu bakım yapmayanlardır” şeklinde konuştu. CHP’li Sezgin Tanrıkulu da, “Önlenebilir nedenlerle insanların hala yaşamını yitirmesi kahredicidir. Bunun müsebbibi olanlardan hesap soracağız” dedi.  CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, “Vatandaşımızın burada yaşamak ve burada doğmak dışında suçu yok. Bu suçsa evet suçluyuz. Biz vatandaşlarımızın yanındayız" dedi.

CHP heyetinin temasları sürüyor.