Gever’deki kayıp yakınları: Er geç hesap vereceksiniz

Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası nedeniyle Colemêrg’de yapılan eylemde, faillerin hala cezalandırılmadığına dikkat çekilerek mücadelenin süreceği mesajı verildi.

ULUSLARARASI GÖZALTINDA KAYIPLARA KARŞI MÜCADELE HAFTASI

İnsan Hakları Derneği (İHD) Colemêrg Şubesi, “17-31 Mayıs Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası” dolayısıyla Gever’in (Yüksekova) sanat sokağında açıklama yaptı. Açıklamada kayıp yakınları, “Failler belli, kayıplar nerede” pankartı açtı.

‘ER GEÇ HESAP VERECEKLER’

Açıklamayı İHD Colemêrg Şubesi Üyesi Eren Baskın yaptı. Baskın, “Zaman aşımı hedefiyle sonlandırılan davaların içerisinde yargılananlar yaptıklarını itiraf etse bile yargılanmayacaktır. Karşı durduğumuz durum tam olarak budur. Bir kayıp çocuğu ve burada toplanan yakınları olarak adil bir yargı düzeni ve kayıplarımızın akıbetini öğrenmek istiyoruz. Bininci haftamızda tüm dünyaya, en uzun soluklu eylemselliğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Ne kadar süre geçerse geçsin, sorumlular adil bir yargı önünde er ya da geç hesap verecektir” dedi.

‘ADALETİN SAĞLANMASI İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ’

Ardından konuşan İHD Colemêrg Şubesi Eşbaşkanı Sibel Çapraz, hakikat, yüzleşme ve adalet arayışı için bir araya geldiklerini söyleyerek, “Gözaltına alınan kişilerin varlığı inkar edilmiştir. Hiç şüphe yok ki yaşam hakkını hedef alan zorla kaybetmelerde, devletin failleri koruyan cezasızlık politikaları, kamu görevlilerinin işlediği suçları meşrulaştırmış, yeni hak ihlallerinin yolunu açmıştır. Faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması ve adaletin sağlanması için mücadele ediyoruz” diye konuştu.

Cumartesi Anneleri’nin, tüm baskılara rağmen adalet arayışını sürdürerek dünyanın en uzun soluklu eylemlerinden birini gerçekleştirdiğini söyleyen Çapraz, ardından talepleri sıraladı.