GÖRÜNTÜLÜ

Şehba'da Newroz: Direniş Efrîn'i özgürleştirecek-YENİLENDİ

Şehba’daki Newroz’da konuşan PYD Başkanlık Komitesi üyesi Foza Yûsif, "Efrîn halkının direnişiyle Efrîn bir kez daha özgürleşecek" dedi.

ŞEHBA NEWROZU

Efrîn ve Şehba halkı, Newroz'u "Önder Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" sloganıyla kutluyor.

 


Ehdas ilçesine bağlı Eluşe köyünde Newroz ateşi yakıldıktan ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın perspektifleri okunduktan sonra Foza Yûsif konuştu.
Foza Yûsif, "Efrîn halkının direnişi Efrîn özgürleştirilene kadar devam edecek. Türk işgali ve çeteleri bizim irademizi kıramaz, bizi mağlup edemez. Bütün imkânımızı Efrîn'in, Girê Spî'nin ve Serêkaniyê'nin işgalden kurtarılması için kullanıyoruz" dedi.

“Efrîn'i özgürleştirmeden özgür olduğumuzu söyleyemeyiz. Şehba’da halkımız 6 yıldır direniyor, devletin suçlarına karşı insan hakları örgütlerinin ve uluslararası toplumun yalanlarını ortaya koyuyor” diyen Foza Yûsif, şöyle devam etti: "Türk devleti işgalini meşrulaştırmak istiyor. Efrîn'de Kawayê Hesinkar'ın heykelini yıktıktan sonra Newroz'u bir daha hangi yüzle kutlayacaklar! Ama Efrîn halkının direnişiyle Efrîn bir kez daha özgürleşecek."

Suriye Değişim ve Rönesans Partisi Genel Sekreteri Mistefa Qeleçi de "İşgal altındaki toprakların özgürleştirilmesi ümidiyle gereği yapılmalı ve halk yerlerine, bölgelerine dönmelidir. Ayrıca Efrînli çocuklara iyi bir gelecek inşa edilmelidir” diye konuştu.

HRE'NİN NEWROZ MESAJI

Efrîn Kurtuluş Güçleri Komutanlığı'nın (HRE) Şehba Newrozu'na gönderdiği mesajda şunlar belirtildi:

"Kawalarla başlayan çizgi bugün Mazlûm, Ferhad, Ronahî, Bervan,  ve Avestalarla ve son olarak da Rojhat, Erdal, Rûken ve Saralarla devam etti. Bu ateş kutsal bir ateştir ve Kürt tarihinde bir çizgi haline gelmiştir.

Newroz, halkların diriliş bayramıdır. Her Newroz bize yeni bir müjdeyi getirir. Kurdistan'ın özgürlük savaşçıları özgür dağlarda tarihi destanlar yazıyor. Biz de buradan özgür dağlara selamlarımızı gönderiyor, mücadelelerini kutluyoruz.

Halklarımız tarafından Önder Abdullah Öcalan’ın ideolojisi temelinde gürleştirilen bu ateş, faşist devletlerin saldırılarına karşı kalkan oluyor. Bu ateş etrafında halkların birliği, halkların kardeşliği mümkündür. Özgürlük yolunda Rêber Apo halkların umudu haline geldiği gibi bu ateşin büyümesi de halkların özgürlük umutlarını artırıyor. Newroz, aynı zamanda inancın, umudun ve zaferin güçlenmesini beraberinde getirir. Bu yılı Newroz’un heyecanıyla, annelerin zılgıtlarıyla ve gençlerin sloganlarıyla tecridi kırma yolu haline getirerek Önder Apo'yu özgürleştireceğiz. Varlığımıza sahip çıkacağız ve Önderliğimizle birlikte özgürce yaşayacağız. Önderliğimizin Özgür olmadığı bir yaşamı kabul etmiyoruz.

Kawayê Hesinkar'ın yaktığı ateşi bizler de Mazlum Doğan yoldaştan devralmışız. Bu temelde bu ateşi daha da gürleştirerek gelecek nesillere teslim edelim ve bu faşist egemen sistemi, bu ateşle yok edelim.

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE) olarak işgalcilere karşı mücadeleyi büyüteceğimizin sözünü veriyor ve zafere ulaşmak için özgürlük isteyen tüm halkları ve Efrîn halkını birlikte mücadele etmeye ve Newroz ateşininin yakıcılığıyla Efrîn'i kurtarmaya çağırıyoruz.”