HPG, şehit düşen 3 gerillanın kimliklerini açıkladı

Devrimci operasyonda şehit düşen 3 gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, “Adar, Heqî ve Eylem yoldaşlarımızın mücadele mirasına sahip çıkarak, mücadelelerini mutlaka zaferle taçlandıracağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şunlar belirtildi:

“27 Kasım 2022 tarihli açıklamamızda, 25 Kasım 2022 günü Girê Cûdî ve Girê FM Direniş Alanları’nda gerçekleştirilen devrimci operasyonlarda işgalci TC ordusuna ağır darbe vurulduğunu, 19 işgalcinin cezalandırıldığını ve devrimci operasyonlar sırasında fedaice işgalcilerin üzerine giden Adar, Heqî ve Eylem yoldaşlarımızın son nefeslerine kadar savaşarak şehadete ulaştığı bilgisini paylaşmıştık.

Apocu fedai militanlığın en seçkin örnekleri olan bu değerli yoldaşlarımız yeni dönem gerilla taktiklerini ustalıkla ve iç içe kullanarak işgalci Türk ordusuna tarihi bir darbe vurmuştur. Israrlı, iradeli ve azimli bir hazırlık sürecinden sonra gerçekleştirdikleri eylemlerle hareketli tim taktiğini başarılı bir şekilde uygulayarak gerillanın her şartta mücadelesini sürdüreceğini ve halkımıza hak ettiği özgürlüğü mutlaka kazandıracağını kanıtlamıştır. Apocu fedailer ordusunun örnek militanları olan, yaşamda ve savaşta fedai ruhla zafere yürüyen Adar, Heqî ve Eylem yoldaşlarımızın mücadele mirasına sahip çıkarak, mücadelelerini mutlaka zaferle taçlandıracağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Adar Argeş
Adı Soyadı: Vesile Arviş
Doğum Yeri: Bazîd
Anne – Baba Adı: Gulizar – Mustafa
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Kasım 2022 / Zap

 

Kod Adı: Heqî Karasungur
Adı Soyadı: Ömer Açan
Doğum Yeri: Çewlîg
Anne – Baba Adı: Zahide – İlhami
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Kasım 2022 / Zap

 

Kod Adı: Eylem Esrîn Memyan
Adı Soyadı: Nûpelda Polat
Doğum Yeri: Amed
Anne – Baba Adı:  Necibe- Selahattin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Kasım 2022 / Zap

 

ADAR ARGEŞ

Partimiz PKK öncülüğünde başlatılan ve Kurdistan’ın dört bir yanına yayılan özgürlük mücadelemizin ilk gelişme sağladığı alanlardan biri de Serhed’dir. Kürtlük bilincini her zaman koruyan ve işgalciliğe karşı birçok defa serhildan geliştiren Serhed halkımız, bu duruşunu özgürlük mücadelemizle doruğa çıkarmıştır. Binlerce evladını gerilla saflarına katarak bin yılların hayali olan özgürlüklerine PKK öncülüğünde ulaşacaklarına inanmıştır. Adar yoldaşımız da Serhed’in önemli direniş alanlarından biri olan Bazîd’de yurtsever bir ailede doğmuştur. Adar yoldaşımızın ailesi bulunduğu çevrede yurtsever duruşları ve halkımızın öz kültürüne olan bağlılıkları nedeniyle sayılan bir ailedir. Kuşkusuz bu değerli ailemiz bu saygınlıklarını düşmana karşı geliştirdikleri soylu duruştan dolayı elde etmiş ve bu anlamıyla örnek teşkil etmektedir. Böylesi değerli bir aileden gelmesi, ablası ve halasının kızının özgürlük saflarında şehadete ulaşması Adar yoldaşımızda derin izler bırakmış, yaşamının her anında bu değerli şehit yoldaşlarımızın mücadelelerini anlamaya çalışarak geçirmiştir. Bu temelde Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’ni tanıma şansı bulan Adar yoldaşımız, şehitlere olan bağlılığın gereğini ve yurtsever bir Kürt kadını olarak sorumluluklarını yerine getirmek için gençlik döneminden itibaren çalışmalara katılmıştır. Gençlik faaliyetleri ile devrim yaşamına başlayan Adar yoldaşımız, bu çalışmalardaki radikal duruşu ve samimi yaklaşımları ile birçok Kürt gencini etkilemiş ve onların özgülük saflarına katılmalarını sağlamıştır. Bu anlamıyla devrim çalışmalarında yeni olmasına rağmen Apocu kişiliği, çalışma tarzını daha ilk baştan itibaren esas almış ve bunu tüm devrim yaşamında rehber edinmiştir.

Önder Apo ve kahraman şehitlerimizin eşsiz emekleri ile gelişen Rojava Özgürlük Devrimi ve bu devrime karşı geliştirilen saldırılar nedeniyle Adar yoldaşımız halkımızın kazanımlarını ve şehit yoldaşlarımızın canları pahasına kazandıkları değerleri korumak için 2014 yılında Rojava alanına geçmiş, burada çetelere karşı verilen savaşa dahil olmuştur. Yaklaşık 2 yıl boyunca savaşın en yoğun yaşandığı alanlarda yer almış, birçok hamleye katılarak Rojava Özgürlük Devrimi’nin korunmasında emek sahibi olmuştur. Savaştaki cesareti ile birlikte mücadele ettiği yoldaşlarına moral ve güç kaynağı olmuş, bu anlamıyla devrimci bir kadın militan olarak öncülük görevini başarılı bir şekilde yerine getirmiştir. Gerilla ve dağ yaşamına karşı büyük merakı olan Adar yoldaşımız, profesyonel bir devrimci olmasına ve çetelere karşı verilen savaşta yer almasına karşın kendisini hep eksik hissetmiştir. Bu eksikliğin dağa ve gerilla yaşamına olan hasretten kaynaklandığını bilen Adar yoldaşımız, 2016 yılında gerilla saflarına katılarak çocukluk hayalini gerçekleştirme şansına ulaşmıştır.

Gerilla yaşamında dikkatini ilk çeken husus gerillanın hiçbir çıkar ilişkisine dayamayan ve temelinde birbirini yüceltmek olan yoldaşlık ilişkileri olmuştur. Son derece özlü, dürüst ve samimi bir kişiliği olan Adar yoldaşımız, bu yoldaşlık ilişkisini temel moral ve güç kaynaklarından biri olarak değerlendirmiş ve buna layık bir yaşamın sahibi olmuştur. Adar yoldaşımız kısa süreli bir eğitim sürecinden sonra Heftanîn alanına geçmiş, uzun bir süre bu alanda çalışmalara dahil olmuştur. Belli bir savaş tecrübesi olan Adar yoldaşımız, Heftanîn alanında ilk olarak yeni dönem gerilla taktikleri konusunda kendisini geliştirmiştir. Bu temelde yeni dönem gerilla taktiklerini öğrenmede ve bunları sıcak savaş ortamında pratikleştirmek için büyük bir emek ve çabanın sahibi olmuştur. Askeri anlamda olduğu kadar kendisini Apocu felsefede ve kadın özgürlük ideolojisinde de derinleştirmeyi esas alan Adar yoldaşımız, erkek egemen sistemin kadını köleliği temelinde geliştirdiği tüm kölelik anlayışlarını çözümlemiş, bilince çıkarmıştır. Bu anlayışlara karşı mücadele etmeyi en temel görevlerinden bilmiş, mücadele ettikçe özgürleştiğini fark etmiş ve bu durumu daha fazla mücadele gerekçesi haline getirmiştir. Kendisini ideolojik ve askeri anlamda bütünlüklü bir şekilde yetkinleştiren Adar yoldaşımız hızla öncü bir YJA Star komutanı olmuş, omuzladığı yükün ağırlığına denk bir mücadele tarzı ve temposuyla dönem görevlerini yerine getirmeye çalışmıştır. Yaşadığı yoğun savaş sürecinde yoldaşının şehadetine tanıklık eden Adar yoldaşımız, bu şehadetlerin her birini daha fazla mücadele gerekçesi yapmıştır. Her zaman fedailik çizgisinde bir katılımı esas alan Adar yoldaşımız, bu katılım biçimini daha sistematik bir hale getirmek için sürekli yoğunlaşmış; adım adım, an be an kendisini geliştirmiş ve oluşturmuştur. Son olarak zindanlarda Önderliğimizin özgürlüğünü hedefleyerek gerçekleştirilen açlık grevleri ve ölüm orucu eylemlerinden etkilenen Adar yoldaşımız, birçok değerli yurtseverimiz öncülüğünde gelişen bu eyleme layık olmak ve bir PKK-PAJK militanı olarak öncülük görevlerine daha fazla sahip çıkabilmek için Hêzên Taybet çalışmalarına dahil olmuştur. Aldığı eğitimlerle fedai duruşunda daha da keskinleşen Adar yoldaşımız, Zîlan ve Semaların fedailik çizgisinin yılmaz temsilcilerinden olmayı hedeflemiştir. Yaşamdan, savaştaki duruşuna kadar her anında bu bilinçle hareket etmiş ve çalışmalara katılmıştır.

Zap’ın batı yakasına yönelik işgal saldırıları başladığında Girê Cûdî Direniş Alanı’nda bulunan Adar yoldaşımız düşmanı ilk karşılayan hareketli birliklerin içerisinde yer almıştır. Daha savaşın başlangıcında düşmana vurduğu darbelerle savaşın seyrini belirleyen Adar ve beraberindeki yoldaşlarımız bu duruşlarını korumakla birlikte günden güne yeni dönem gerilla taktiklerini daha zengin ve iç içe bir şekilde pratikleştirerek düşmanın bulunduğu tepelerde çakılı kalmasını sağladılar. Yaşanan savaş sürecinde bir kez yaralanmasına rağmen yoldaşlarına olan derin ve içten bağlılığı nedeniyle direniş mevzilerindeki yoldaşlarını yalnız bırakmamak için tekrar direniş alanlarına geçmiş, hareketli gerilla timine komutanlık yaparak halkımızın ve yoldaşlarının beklentilerine cevap olmak istemiştir. Büyük hazırlıklar, ısrar, sabır ve azim gerektiren kapsamlı eylemler için kendisini ve birlikte savaştığı yoldaşlarını hazırlayan Adar yoldaşımız, 25 Kasım günü gerçekleştirilen ve düşmana ağır darbelerin vurulduğu devrimci operasyona öncülük ederek yeni dönemin genç YJA Star komutanlarından olmayı başarmıştır. Yoldaşları olarak komutanımız Adar yoldaşımızın mücadelesinin yılmaz takipçileri olacak ve hayallerini gerçekleştireceğimizin sözünü veriyoruz.

HEQÎ KARASUNGUR

Heqî yoldaşımız bağrında Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’nin karakterini belirleyen büyük devrimciler çıkaran ve her zaman yurtseverlik özlerini korumayı başaran Çewlîg’te yurtsever bir ailede doğmuştur. Ailesinin yurtsever olması, partimiz PKK’nin tüm Kurdistan’da gösterdiği gelişmeler Heqî yoldaşımızın daha küçük yaşlardan itibaren Partimizi tanımasına neden olmuştur. Çocukluğunda gerillanın kahramanlık hikayelerini dinleyerek büyümesi zamanla Heqî yoldaşımızda bilinç oluşturmuş, halkımızın içerisinden geçtiği soykırım cenderesini anlamaya başlamıştır. Bu soykırım cenderesini yıkmak ve halkımızın hak ettiği özgürlüğü sağlamak isteyen gerillaya karşı sempati beslediği kadar, düşman gerçekliğini tanıdıkça da öfkesi daha fazla artmıştır. Düşmanın bin bir politika ile halkımızı parçalayarak soykırım sürecini hızlandırmak istemesini erkenden fark eden Heqî yoldaşımız, bu politikalara karşı bilinçli bir Kürt genci olarak mücadele saflarına katılmıştır. Gençlik çalışmalarına katılan Heqî yoldaşımız ilk süreçleri daha çok mücadeleyi anlamak için çabalayarak geçirmiştir. Bu süreçte yaşadığı yoğunlaşmalarla kendisinde Apocu bir kişilik oluşturmanın çabasında olmuştur. ODTÜ’de okuyan Heqî yoldaşımız, üniversiteye başladığı yıl gençlik çalışmalarında daha da aktifleşmiştir. Partimizin temellerinin atıldığı bir alanda gençlik çalışması yürütmesi Heqî yoldaşımızda özel bir maneviyatın gelişmesine neden olmuştur. Yer aldığı her çalışmada çalışkanlığı ve emekçi kişiliği ile öncü olmayı başaran Heqî yoldaşımız, 2013 yılında örgütlediği bir grup yoldaşı ile gerilla saflarına katılma kararı almış ve yüzünü Kurdistan dağlarına, çocukluk hayali ve kahramanı olan gerillaya dönmüştür.

Uzun bir süre Komalên Ciwan çalışmalarında kalan Heqî yoldaşımız, Kurdistan gençliğinin örgütlenmesi için büyük bir çaba harcamıştır. Bilgi birikimi ve emekçi kişiliği ile gençleri etkilemesini başararak devrim saflarına katılmalarını sağlayan ve yer aldığı tüm çalışmalarda başarılı olan Heqî yoldaşımız tıpkı büyük devrimci, Partimizin öncü kadrosu Mehmet Xeyrî Durmuş yoldaş gibi kendisini eksik görmüştür. Önderlik ve şehitler gerçekliği karşısında kendisini sürekli sorgulamış, mücadelesini daha fazla büyütmenin çabasında olmuştur. Bu temelde birçok alanda ve birçok kritik çalışma yürüten Heqî yoldaşımız yaşadığı bir kaza sonucu uzun süre felçli kalmıştır. Fakat özgürlüğe olan tutkusu ve iradeli kişiliği ile bu durumu aşmasını başarmıştır. Uzun yıllar kaldığı Komalên Ciwan çalışmalarından sonra askeri alana geçen Heqî yoldaşımız, ilk olarak askeri sanatta kendisini geliştirmek istemiştir. Özellikle yeni dönemin gerilla taktiklerini öğrenme konusunda istekli olmuş, bu anlamıyla kendisini her an savaşa hazırlamıştır. Öğrenmeye açık bir zihni ve keskin bir zekası olan Heqî yoldaşımız, eğitimlerde öğretilenleri kısa sürede anlayarak uzun yıllar edinilebilecek tecrübeleri kısa bir sürede kazanmıştır. Aynı zamanda yeni dönemin savaş taktiklerinden olan tünel savaşları için yapılan altyapı çalışmalarına da katılmış, bu çalışmalardaki istek ve coşkusuyla yoldaşlarına moral kaynağı olmuştur.

Fedailiği bir yaşam ve mücadele biçimi olarak tercih eden Heqî yoldaşımız, bu tercihinde daha fazla derinleşmek ve Zîlan çizgisine ulaşarak Önder Apo ve şehit yoldaşlarına layık olabilmek için Hêzên Taybet’e dahil olmak istemiştir. İlk başlarda yaşadığı fiziki rahatsızlıklar nedeniyle önerisi kabul edilmeyen Heqî yoldaşımız, önerisinde ısrarcı olmuştur. İrade, kararlılık ve azimle üstesinden gelemeyeceği hiçbir çalışmanın olmayacağını iyi bilen Heqî yoldaşımız, bu ısrarının sonucunda Hêzên Taybet çalışmalarına katılmayı başarmıştır. Hesapsız ve ikirciksiz katılımı ile tüm yoldaşlarının dikkatini çekmesini başaran Heqî yoldaşımız, hızlı gelişimini Hêzên Taybet içerisinde de sürdürmüştür. Kısa sürede tüm yoldaşlarının sevgi ve saygısını kazanmış, birlikte çalışma yürütülmek istenen bir yoldaş olmuştur. Apocu felsefeye katılımı bütünlüklü olan Heqî yoldaşımız tüm içtenliği ile kadın özgürlük mücadelesine inanmış, bu anlamda erkek egemen sistemin kendisinde geliştirdiği özellikleri aşarak kadınla özgürlük temelinde bir birlikteliğe ulaşmak için yoğun bir çabanın sahibi olmuştur. Yaşama bakışını “Halkımızın özgürlüğü için başarı ve zaferle dolu bir yaşamının sahibi olmak” olarak özetleyen Heqî yoldaşımız, tüm yaşamında bu anlayış ve duruşla hareket etmiştir. Halkımıza karşı uygulanmak istenen soykırım politikaları çerçevesinde gerçekleştirilen işgal saldırılarına karşı bu duruş temelinde hareket etmiş ve savaşın yoğun yaşandığı Girê Cûdî Direniş Alanı’na gitmek için ısrarcı olmuştur. Israrında başarılı olan Heqî yoldaşımız, büyük bir moral ve coşku ile direniş mevzilerindeki yerini almıştır. Kararlı ve iradeli duruşu ile birlikte yaşadığı ve direnişi ördüğü yoldaşları için de moral kaynağı olan Heqî yoldaşımız, tüm yoğunlaşmasını düşmana vurulabilecek büyük darbeler üzerine yapmıştır. Bunun için sürekli fırsat kollamış, zamanı geldiğinde de bu yoğunlaşmalarını pratikleştirmek istemiştir. 25 Kasım günü geliştirilen devrimci operasyona bu temelde katılan Heqî yoldaşımız, düşman üzerine fedai bir tarzla gitmiş ve fedai yaşam anlayışını zirvede tamamlayarak şehadete ulaşmıştır. Olgun, sade ve içten yoldaşlığı ile birlikte çalıştığı yoldaşlarında saygı uyandıran Heqî yoldaşımızın bizlere devrettiği özgürlük mücadelesini O’nun şahsında tüm şehit yoldaşlarımıza layık olmanın bilinciyle zafere ulaştıracağımızın sözünü veriyoruz.

EYLEM ESRÎN MEMYAN

Eylem yoldaşımız, Partimiz PKK’nin temellerinin atıldığı, tarihi Amed Zindan Direnişi’nin ortaya çıktığı ve serhildanlar kenti olan Amed’te dünyaya gelmiştir. Yurtsever bir aile ve çevrede büyüyen yoldaşımız, onurlu yaşamı esas alan her Kürt gibi erken yaşlardan itibaren sömürgeci Türk devletinin karanlık yüzünü tanımıştır. Halkımıza karşı geliştirilen saldırılara tanıklık eden Eylem yoldaşımız, asi yüreğinde işgalcilere karşı büyük bir öfke sahibi olmuştur. Genç bir Kürt kadını olarak yok sayılan ve sistemin kölece bir yaşamı dayattığı iradesiz kadın kimliğini asla kabul etmeyen yoldaşımız, Önder Apo’nun özgür kadın çizgisini benimsemiş ve bütün yaşamı boyunca bu kutsal amacın takipçisi olmuştur. Önderlik felsefesini sürekli okuyan ve araştıran Eylem yoldaşımız, her zaman daha fazla mücadele etmenin yol ve yöntemlerini aramıştır. Gençlik çalışmalarına katılarak örgütlü yaşam ve mücadeleyi esas alan yoldaşımız, uzun süre Kürt gençlerinin ve Amed halkımızın sömürgeci Türk devletinin kirli politikalarından korumak için çalışma yürütmüş, Kürt gençlerini mücadele saflarına çekmek için büyük bir emek ortaya koymuştur. Dicle Üniversitesi İşletme bölümünde okuyan Eylem yoldaşımız, sistemin sunduğu sözde yaşam olanaklarına elinin tersiyle iterek eşitlik, özgürlük ve yeni bir yaşam kurarak insanı gerçek özüne döndüren PKK’den yana tercihini kullanmayı seçmiştir. 1995’te Amed’te Kurdistan Özgürlük Gerillası saflarında şehadete ulaşan amcası Şehîd Cabbar (Sait Polat) yoldaşımızın izinde yürüyerek onun şahsında bütün ölümsüz şehitlerimizin mücadelesini takipçi olarak 2013 yılında doğup büyüdüğü ve büyük bir aşkla bağlı olduğu direniş kalesi Amed’te gerilla saflarına katılmıştır.

Amed’te ilk gerillacılık eğitimini alan Eylem yoldaşımız, yürüttüğü başarılı pratiğin ardından Medya Savunma Alanları’na geçmiştir. Bakûrê Kurdistan’da edindiği gerillacılık tecrübesini aldığı yeni eğitimlerle derinleştiren ve pekiştiren Eylem yoldaşımız, öncü ve tecrübeli bir YJA Star militanı olarak tekrar pratik alana geçmiştir. Garê ve Qendîl alanlarında uzun süre gerillacılık yürüten yoldaşımız, gelişime açık ve moralli kişiliğiyle her ortamda dikkatleri üzerine toplamıştır. Partimiz PKK’ye sarsılmaz bir bağla bağlı olan yoldaşımız sürekli bir gelişim sahibi olmuş; heyecanlı, dinamik ve emekçi kişiliğiyle yaşamda hep ön planda olmuştur. Hiçbir zaman bireysel arayışı olmayan, kendisini şehit yoldaşlarının mirasını zafere taşıma ve onların hayallerini gerçekleştirmeye adayan Eylem yoldaşımız mücadele saflarına katıldığı ilk günden itibaren fedailer çizgisinde bir yürüyüş sahibi olmuştur. Sistemin hakim kılmak istediği bireyselliğe inat daha fazla toplumsallaşmayı esas almış ve halkının Eylem’i olmuştur. PKK ve PAJK çizgisinin yaşamının her an’ına yansıtarak özgür kadın kimliğinin oluşturucusu ve koruyucusu olmaya başarmıştır. Eylem yoldaşımızın yaşamdaki duruşu çok net ve keskin olmuştur. Örgütte edindiği net ölçüleri yaşadığı ortama yansıtarak bulunduğu her ortamda Parti çizgisinin öne çıkmasını sağlamıştır. Önder Apo uygulanan vahşi tecrit sitemini kırmak, dönem görevlerini başarıyla yerine getirmek, halkımızın özgürlük hayallerini gerçekleştirmek ve ölümsüz şehitlerimize layık bir militan olmak için her zaman yoğunlaşma içerisinde olan Eylem yoldaşımız Hêzên Taybet’e katılmış ve fedailer çizgisinin takipçisi olmuştur. “İnsanın isteyip e yapamayacağı hiçbir şey yoktur” diyerek büyük bir azimle yaşama katılan eylem yoldaşımız eğitimlerde kendini daha fazla geliştirerek büyük bir moralle katılım sağlar. Yaşamda aktif, moralli, fedakar ve kendinden her zaman ödün vererek yoldaşlarına örnek olmuştur. Eylem yoldaşımız, Önder Apo’nun “İnsan yaşamı nasılsa savaşında da öyle olur” değerlendirmesini yaşamda somutlaştırmanın ismi olmuştur.

Sömürgeci Türk devletinin 14 Nisan’da Başûrê Kurdistan’ı işgal etme hedefiyle başlattığı saldırılar karşısında işgalcilere geçit vermeyen ve ilk darbeyi vuran yoldaşlarımızdan olan Eylem yoldaşımız, işgalcilere karşı olan öfkesini savaşına yansıtmıştır. İşgalcilerin bir adım bile ilerlemesini asla tahammülü olmayan Eylem yoldaşımız, saldırıların başladığı ilk gündem itibaren Girê FM Direniş Alanı’nda geliştirilen tarihi direnişin öncülerinden olmuştur. İşgalciler ağır darbeler vurulan birçok eylemde en ön safta yerini almış, hareketli timlerde ve direniş mevzilerinde yürüttüğü savaşla sömürgeci Türk ordusunun kirli emellerine ulaşmasının önünde yoldaşlarıyla birlikte set çekmiştir. “Burası Kurdistan. Giriş var, çıkış yok!” diyerek Girê FM Direniş Alanı’nda militanlık ve fedailik çizgisinin belirleyen Eylem yoldaşımız, düşmanın üzerine yürümüş ve işgalcilere geçit vermemiştir.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi’nin her aşamasında yer alarak tarihi sonuçların alınmasında büyük emek sahibi olan ve zafer ruhuyla hamleye katılarak fedaice düşmanın üzerine yürüyen Eylem yoldaşımız ardında yaşamı, savaşı ve fedailer çizgisinde yürüyüşüyle unutulmaz bir mücadele mirası bırakmıştır. Berîtan, Zîlan, Sara ve Rûkenlerin ardılı olarak şehitlerimizin mücadele bayrağını onurla taşıyan, yaşamı ve savaşıyla fedailerin yoldaşı olmayı başaran Eylem yoldaşımız, zafere yürüyen mücadelemizde her zaman önümüzü aydınlatacaktır.

Biz yoldaşlarına büyük bir mücadele mirası bırakan ve birer Apocu fedai militan olarak son nefeslerine kadar savaşarak şehadete ulaşan Adar, Heqî ve Eylem yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz.”