Osyan şehitlerinin son çağrısı: Değerlerinize sahip çıkın

Osyan köyünden olan gerilla Bîrhat Osyan ve Zinar Herekol şehit düşmeden önce Osyan'da yaşayan halka, düşmana karşı onurlu bir duruş sergileme ve değerlerine sahip çıkma çağrılarında bulunuyor.

Gerilla Bîrhat Osyan 2019 yılında Gabar'da, gerilla Zinar Herekol ise, 2015 yılında Cudi'de şehit düştü. Her iki gerilla da şehit düşmeden önce yaptıkları röportajlarda Türk devletinin Kürt halkına yönelik kirli politikalarına dikkat çekiyor. Gerillalar Bîrhat Osyan ve Zinar Herekol, şehit düşmeden önce Osyan köyünde yaşayan halka işgalci Türk devletinin kirli politikalarına karşı tutum alma ve dikkatli olma çağrısında bulunuyor.

2014 yılında 4 arkadaşı ile gerilla saflarına katılan şehit Bîrhat Osyan, doğup büyüdüğü yer olan Osyan köyüne ilişkin şunları belirtiyor: "İşgalci Türk devleti Osyan köyünü koruculaştırma planları yapıyor. Bu planla özgürlük hareketini ve köy halkını karşı karşıya getirmek istiyor. Yıllardır bu politikaları sürdürüyorlar. Bu plan sonucu Osyan köyünde birçok kişi hayatını kaybetti. Bunlar düşmanın oyunları ve maalesef bazıları bu oyunlardan etkilendi. İşgalci düşman tarihten bu yana Kürtleri birbirine kırdırıyor. Fakat artık özgürlük hareketi var ve düşmanın bu politikasını sınırlandırdı. Kürt halkı artık bilinçlendi.

Osyan'da yaşayan halkımız düşmanın bu politikalarına kanmamalı. Düşmanın planlarını boşa çıkarın. Bizler özgürlük, demokrasi, kültür ve dilimiz için bu dağlarda savaş veriyoruz. Düşmanın kirli siyasetine kananlar Kürt özgürlük hareketine karşı tutumunu düzeltmelidir. Düşman 30 yıldır bölgede bu politikaları uyguluyor. Kürt toplumunun ileri gelenlerine, kadınlara ve gençlere çağrımız şudur; değerlerinize, kültürünüze ve dilinize sahip çıkın. Halkımızın bu konulara yoğunlaşması lazım. Düşman nereye kadar halkımızı kullanacak. Şüphesi bir bilinçlenme durumu var ama Osyan köyünde yaşayan bazı insanlar düşmanın oyununa geliyor. Artık bu insanların da özgürlük için mücadele etmesi ve bu süreçte üzerine düşen rolü oynaması gerekiyor."

PKK HALKIN KİMLİĞİ İÇİN SAVAŞIYOR

Şehit gerilla Zinar Herekol da Türk devletinin Osyan köyünde koruculuk ve ajanlaştırmayı geliştirdiğinin altını çiziyor. Türk devletinin bu şekilde Kürt özgürlük hareketini zayıflatmak istediğini söyleyen şehit gerilla Zinar Herekol konuşmasında şu noktalara dikkat çekiyor: "Türk devleti hareketimize karşı kirli bir savaş yürütüyor. Düşman PKK'nin halk için mücadele yürütmediği algısını yaratmaya çalışıyor. Fakat harekete katıldığımız zaman PKK'nin gerçekliğini gördük. Düşmanın göstermek istediğinin tam tersi PKK kimlik, kültür, dil ve halkın değerleri için mücadele ediyor ve bu uğurda bedel veriyor.

Maalesef bazı insanlar devletin bu kara propagandasına inanıyordu. Bu durum Goyi aşiretinden insanların yaşamını yitirmesine ve arkadaşlarımızın şehit düşmesine neden oldu. Halkı ve hareketi karşı karşıya getirmek istediler ve bir yere kadar da amaçlarına ulaştılar. Fakat artık Kürt halkı bilinçlendi. Hareketin gerçekliğini gören birçok genç gerilla mücadelesine katıldı.

Rêber Apo zindanda düşmanın kirli politikalarına karşı tek başına mücadele diyor. Düşman ise değerlerini satan insanlardan faydalanmak ve onları kullanmak istiyor. Bu yüzden bugüne kadar düşmana boyun eğenlere şu çağrıda bulunuyoruz; düşmanın yaptığı propagandalar yalan, amaçları Kürt halkını zayıflatmak. PKK hareketi halka karşı savaşmak için dağa çıkmadı, tam tersi halkın özgürlüğü ve çıkarları için savaşıyor. Halkımıza, Osyan köyüne ve Goyi aşiretine selamlarımızı yolluyoruz, özgür bir ülke umuduyla saygı ve sevgilerimizi iletiyoruz."