Siyasi soykırım operasyonu: Çok sayıda kişi gözaltında!-YENİLENDİ

AKP/MHP iktidarının Amed merkezli yürüttüğü siyasi soykırım operasyonu kapsamında TJA ve Rosa Kadın Derneği yöneticileri ile DBP eski eşbaşkanının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.  

Amed merkezli yürütülen bir soruşturma kapsamında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgür Kadın Hareketi ( TJA) aktivistleri ile Rosa Kadın Derneği yönetici ve üyelerinin evlerine polisler tarafından baskın gerçekleştirdi. Sabah saat 04.00 sularında düzenlenen baskınlarda evlerde saatlerce arama gerçekleştirildi. 

Urfa’nın Karaköprü ilçesinde Rosa Kadın Derneği Kurucu üyesi Narin Gezgör, Amed'de de Rosa Kadın Derneği Kurucu üyesi Ayla Akat Ata, Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya, Özgür Kadın Hareketi ( TJA) aktivistleri Gülcihan Şimşek ve Zelal Bilgin, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Özlem Gündüz, HDP Yenişehir İlçe Eşbaşkanları Remziye Sızıcı ve Kasım Kaya, HDP üyesi Mehmet Ali Altınkaynak, Kürt siyasetçi Celal Yoldaş ile Nazile Tursun gözaltına alındı.

Narin Gezgör’ün sağlık kontrollerinin ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne getirileceği öğrenildi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınanların sayısının artabileceği ifade edildi.