2017’de şehit düşen aynı aileden iki gerilla St. Gallen’de anıldı

Zap ve Tatvan’da 2017 yılında şehit düşen Diyana Evindar (Gülçin Demirağaç) ile kardeşi Çekdar Zilan (Rıdvan Demirağaç) İsviçre’nin St. Gallen kentinde anıldı.

Gülçin Demirağaç 25 Nisan 2017’de Zap bölgesine düzenlenen hava saldırısı sonucu şehit düşerken, Rıdvan Demirağaç aynı yıl 6 Nisan’da Bitlis’in Tatvan ilçesinde şehit düşmüştü.

Her iki gerilla İsviçre'nin St Gallen kentinde düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen anmaya şehit yakınları ile çok sayıda kişi katıldı.

Anma etkinliği Gülçin ve Rıdvan Demirağaç şahsında Kürdistan özgürlük mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Anmada konuşan kadın hareketi TJK-E üyesi Dilan Zaza aileye başsağlığı dileyerek, Kürdistan şehitlerinin özgürlük mücadelesindeki önemine vurgu yaptı.

Aile adına konuşan Kadir Demirağaç ise kardeşlerinin özgürlük mücadelesi ile çok küçük yaşlarda tanıştığını söyleyerek Gülçin ve Rıdvan Demirağaç’ın Kürt halkı ve Kürdistan’ın özgürlüğü için yaşamlarını ortaya koyduğunu kaydetti.

Kadir Demirağaç, “Bizler ailesi olarak şehitlerimizin anılarına bağlılığımızı sürdürerek onların mücadelesinin ardılları olacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

Şehitlerin yaşamlarından kesitlerin yer aldığı sinevizyon gösterimi sonrası anma "Şehid namirin" sloganlarıyla sonlandırıldı.