İbrahim Gökçek, Ulm'da anıldı

Almanya’nın Ulm kentinde ölüm orucunun 323’üncü gününde ara verdikten 2 gün sonra yaşamını yitiren Grup Yorum sanatçısı İbrahim Gökçek anıldı. Anmaya 100 kişi katıldı.

Konser yasaklarının kaldırılması ve sanat üzerindeki devlet baskısının son bulması talebiyle ölüm orucuna 323'üncü gününde son veren, bundan iki sonra da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden, Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek için Ulm'da anma etkinliği düzenlendi.

Ulm Tohum Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilen açık havadaki anmaya 100 civarında kişi katıldı. Anma, Ulm Grup Yorum Kolektifi tarafından organize edildi.

Saygı duruşuyla başlayan anmaya ADHF, AGİF, AKM, ATİF, DİDF, Halk Cephesi, KON-MED ve SYKP gibi kurum aktivistleri katıldı.

Düzenleyenlerin yanı sıra, destekleyen kurumlardan bazılarının da temsilcileri konuşma yapıp, İbrahim Gökçek'in anısına mücadelesine sahip çıkacaklarını belirterek, mücadelede kararlılık vurgusu yapıldı. Yine Mustafa Koçak'ın hücre arkadaşlarından bir yurtseverin konuşması esnasında duygulu anlar yaşandı.

Helin Bölek ve Mustafa Koçak'ın da unutulmadığı etkinlik, atılan slogan ve söylenen türkülerle son buldu.