İlham Ehmed AP’de konuştu: Türkiye cezalandırılsın!

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Yürütme Kurulu Başkanı İlham Ehmed, Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen bir toplantıda konuştu. Ehmed, Türkiye’nin cezalandırılmasını istedi.

Avrupa Parlamentosu’nda bir basın toplantısı düzenleyen İlham Ehmed, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye Federasyonu’na yönelik saldırılarına karşı uluslararası toplumu sorumluluğa çağırdı.

DAİŞ’e karşı 11 bin şehitlerinin olduğunu ve 25 bin kişinin yaralandığını belirten Ehmed, “DAİŞ’in yeniden kendisini örgütleme ihtimali var” diye uyardı.

ABD’nin taahhütlerine sahip çıkmadığını belirten Ehmed, Avrupa Birliği ve BM Güvenlik Konseyi’ni “uçuşa yasak bölge kurmaya ve Türkiye’yi uluslararası hukuku ihlalden ve Suriyelilere topraklarını göç etmeye zorlamaktan cezalandırmaya” çağırdı.

“Acil eyleme” ihtiyaç olduğunu belirten Ehmed, tepkilerden memnun olduklarını ancak Türkiye’nin geri çekilmesinin sağlanması ve yaptırımlar uygulanması gerektiğini kaydetti. Ehmed, “Türkiye bu yaptıklarından dolayı cezalandırılsın” dedi. 

Ehmed, Suriye rejiminin de Türk işgaline karşı “açık tutum” alması gerektiğini de belirtti.

MSD Eşbaşkanı Riyad Derar da toplantıda konuştu. Derar, tutuklu DAİŞ’lilerin çok tehlikeli olduğunu ve cezaevlerinde isyan edebileceğini söyleyerek, cezaevlerini korumak için desteğe ihtiyaçlarının olduğunu belirtti.