'İmha ve soykırım saldırılarına intikamla cevap olacağız'

Türk devletinin Şengal'de sürdürdüğü saldırılara tepki gösteren 4 parça Kürdistan'dan halk Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi önünde bir eylem düzenledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması için Kürdistanlıların 25 Ocak'tan bu yana BM ofisi önünde her çarşamba sürdürdüğü oturma eylemi devam ediyor. 

Bu hafta düzenlenen eylemde Türk devletinin başta Êzidî halkı olmak üzere Şengal'de bölge halkına yönelen saldırılarına ve son olarak dün bir hastaneyi hedef gözeterek katliamcı yüzünü bir kez daha göstermesine karşı BM ve Avrupa devletlerinin suskunluğu düzenlenen eylemle protesto edildi.

Şengal'e yönelik saldırılarda şehit düşenler şahsında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına saygı duruşu gerçekleştirildi.

İsviçre Kürt Toplum Merkezi (CDK-S) Eşbaşkanı Selma Sürer yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Türk işgalci devleti Kürt halkını hedef göstererek son iki gündür yoğun bombardıman altında saldırılarını bu kez Şengal'e yöneltmiştir. Uluslararası hukuk gereği hastaneler başta olmak üzere sivil alanlara saldırılar suç teşkil etmesine rağmen dün Şengal'de bir hastane hedef alınmıştır. Uluslararası devletlerin desteğiyle gerçekleşen bu katliam saldırılarından BM de sorumludur. Bizler Şengal başta olmak üzere 4 parça Kürdistan'da halkımızı hedef alan bu saldırılara karşı mücadelemizi sürdüreceğiz."

'AKP-MHP FAŞİZMİNDEN İNTİKAM ALINACAK'

Avrupa Kürt Kadın Hareketi Temsilcisi tarafından yapılan konuşmada ise şu ifadelere yer verildi:

"Rojava'da Şengal'de dün DAİŞ'e karşı verdiği muazzam direnişle kendini dünyaya duyuran Kürt halkına karşı AKP/MHP faşizmi aynı saldırı konseptiyle DAİŞ'in bıraktığı yerden soykırımı tamamlamayı hedeflemiştir. Dün DAİŞ'e karşı Şengal halkını nasıl savunduysak bugün de DAİŞ zihniyetiyle ortaklılığını gizlemeyen AKP/MHP faşizminin saldırılarına karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. 

Şehitlere ve halkımıza sözümüz şudur ki halkımıza yönelen bu topyekûn imha ve katliam saldırılarına karşı AKP/MHP faşizminden intikamımız alınacaktır. İşgalci ve katliamcı güçler ve destekçileri Kürdistan topraklarından çıkana kadar mücadelemizi sürdürerek zafere taşıyacağız."

Yapılan konuşmaların ardından Kürdistanlılar oturma eylemine devam etti.