İncir: Kayyumlar kabul edilemez

İsveç Sosyal Demokrat İşçi Partisi'nin Avrupa Parlamenteri Evin İncir, AKP hükümetinin halkın oylarıyla seçilmiş belediye başkanlarını görevden alarak kayyum atamasının kabul edilemeyeceğini söyledi.

İncir, “Daha önce HDP'li pek çok parlamenter ve belediye yöneticisi keyfi gerekçelerle görevden alındı ve tutuklandı. Şimdi de 3 büyük belediyeye kayyum atandı. Bu kabul edilemez ve sürdürülebilir bir şey değil” diyerek halkın iradesinin gasp edilmesine tepki gösterdi.

Avrupa Konseyi ve mahkemelerin verdiği serbest bırakılması kararına rağmen HDP eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın hala cezaevinde tutulduğunu hatırlatan İncir, muhalefet partilerinin hukuksuzluklara karşı birlikte mücadele etmelerinin önemine şu ifadelerle dikkat çekti.

“Eğer muhalefet bu yasa dışı uygulamalara karşı birleşirse büyük bir direnme odağı olur. Bu Türkiye'de olumlu gelişmelere yol açar. CHP'li bazı milletvekili ve yöneticilerin kayyum atanmasına karşı çıkması önemlidir. Eğer HDP, CHP ve diğer demokrasi güçleri birlikte hareket ederse AKP keyfi uygulamalara cesaret edemez.”

İncir, Avrupa Birliği bünyesinde kendisinin nasıl bir girişimde bulunacağı sorusunu şöyle yanıtladı.

“Ben Avrupa Birliği'nin Türkiye delegasyonunda yer alıyorum. Kayyum atamaları ve diğer insan hakları ihlallerini ele alacağız. Demokrasi adım adım ortadan kaldırılıyor. Avrupa Birliği'ne aday ülke olan Türkiye'de AKP Hükümeti'nin gerçekleştirdiği hukusuzluk ve hak ihlalleri utanç verici.”