İngiltere’de ev ve işyerlerine ‘Abdullah Öcalan’ kartpostalı

Noel ve yeni yıl vesilesiyle İmralı tecridine dikkat çekmek amacıyla İngiltere’nin birçok kentinde binlerce ev ve işyerine kartpostallar bırakılarak, Abdullah Öcalan’ın barış ve demokrasi dilekleri iletildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa siyasi çözüm için 10 Ekim’de küresel çapta başlatılan hamle kapsamında Britanya’daki etkinlikler sürüyor. Kürt Halk Meclisi öncülüğünde İngiltere’nin başkenti Londra başta olmak üzere birçok kentte Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek amacıyla binlerce ev ve işyerine Noel ve yeni yıl kartpostalı bırakıldı.

 

Abdullah Öcalan’ın fotoğrafının yer aldığı “Öcalan’a özgürlük” başlıklı kartpostallarda, Abdullah Öcalan’ın Noel ve Yeni Yıl’a dair barış ve demokrasi dilekleri iletildi.

Kürt Halk Önderi’nin bir ada hapishanesinde 25 yıldan bu yana esir tutulduğuna yer verilen kartpostallarda, “Abdullah Öcalan, halkımızın onurlu bir barış geleceğidir” denildi. 

20 BİN KARTPOSTAL

İngiltere genelinde 20 bin kartpostalın ev ve işyerlerine ulaştırılması planlanıyor.

Çalışmaya ilişkin ANF’ye konuşan Britanya Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Seyit Suruç, bir yandan Noel ve Yeni Yıl’ı kutlama mesajı gönderirken diğer yandan Önderlerine  yönelik ağırlaştırılmış tecridi dile getirdiklerini söyledi.

Çalışmanın Londra başta olmak üzere 20 kentte sürdüğünü söyleyen Suruç, “Exeter, Hull, Brighto, Liverpool ve Manchester kentlerinin yanı sıra İskoçya’nın Edinbourgh kentinde kartpostallar dağıtılıyor. Arkadaşlarım kartpostal bıraktıkları evlere hem Önder Apo’nun selamını iletiyorlar hem de Kürt halkının özgürlük mücadelesini anlatıyorlar” dedi.

‘HAMLEYİ BÜYÜTECEĞİZ’

Halkın yeni yılını kutlayan Suruç, Kürt halkının ve dostlarının 10 Ekim’de başlatılan hamleyi çok daha ileri bir düzeye taşırması gerektiğini ifade etti. Önder Apo’dan neredeyse 3 yıldır hiçbir haber alınamıyor. Vicdan sahibi kendine insanım diyen herkes bu tecride sessiz kalmamalıdır. Önderliğin özgürlüğü ve Kürt sorununun barışçıl çözümü için başlatılan hamleyi yükselteceğiz. Önder Apo’nun özgürlüğü Kürt halkının özgürlüğüdür Kürt halkının özgürlüğü Ortadoğu’nun özgürlüğü ve barışıdır. İnanıyoruz ki 2024 yılı Önder Apo’ya özgürlük yılı olacaktır” diye kaydetti. 

‘ÖNDERLİĞİN SELAMINI İLETİYORUZ’ 

Kartpostalları ev ve işyerlerine ulaştıran Devrimci Gençlik Hareketi Üyesi Botan Amed ise, Önder Apo üzerindeki esaretin kabul edilemeyeceğini söyleyerek, “Binlerce insana Önder Apo’nun özgürlük eşitlik ve barışa dair selamını iletiyoruz. Halklar Önder Apo’yu tanıyor, barış açısından rolü ve önemini biliyor. Biz Türk devlet faşizmine barbarlığına boyun eğmeyeceğiz. Önder Apo özgürleşene kadar her alanda direnişi mücadeleyi yükselteceğiz” diye belirtti.