İngiltere Müslüman belediye başkanları: Öcalan özgür olmalı

Britanya Müslüman Belediye Başkanları Birliği, "Öcalan özgür olmalı ve rolünü oynamalı" dedi.

İngiltere’de milyonlarca üyesi olan sendikaların başlattığı ve her geçen gün büyüyen, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük kampanyası, birçok kesimin desteğini almaya devam ediyor.

Güney Afrikalı halkları temsil eden Güney Afrika İçin Hareket isimli toplum örgütünün "Öcalan'a özgürlük" çağrısından sonra, Britanya Müslüman Belediye Başkanları Birliği'nden de Öcalan'a özgürlük çağrısı geldi.

'ÖCALAN SERBEST OLMALI, ROLÜNÜ OYNAMALI'

Britanyalı 120 Müslüman belediye başkanını bünyesinde bulunduran Birliğin genel başkanı ve Waltham Forest Belediye Başkanlığı görevini de yürüten Liaquat Ali, Öcalan’ın derhal serbest bırakılarak barış ve demokrasi için rolünü oynayabilmesini istedi.

Tutsak yüzlerce Kürt belediye eşbaşkanı ve belediye meclis üyesinin de durumuna dikkat çeken Ali, tüm siyasi tutsakların serbest bırakılması, barış ve demokrasi için yeniden müzakerelerin başlatılması gerektiğini söyledi.

Öcalan'a özgürlük kampanyalarına aktif destek veren Britanya Kürt Halk Meclisi yetkililerinden Ercan Akbal, tüm halklar ile ortak çalışmalar geliştirmeye devam edeceklerini belirtti.

17 ARALIK'TAKİ RESEPSİYONA ÇAĞRI

Eski Haringey Belediye Başkanı da olan Justice for Kürdistan (Kürdistan İçin Adalet) kampanyası yetkililerinden Ali Gül Özbek ise Müslüman Belediye Başkanları Birliği'nin çağrısının çok anlamlı olduğunu dile getirdi. Özbek, duyarlı tüm demokrat kesimleri, 17 Aralık'ta Londra Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinin ev sahipliği yapacağı Kürdistan İçin Adalet resepsiyonuna katılmaya çağırdı.