İntikam Birimi’nden İzmir ve Batman’da bir dizi eylem

Şehid Bargıran Erkendi İntikam Birimi, İzmir ve Batman’da bir dizi eylem gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Şehid Bargıran Erkendi İntikam Birimi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride alıştırmaya çalışan “devlet aklına” karşı her yerde misilleme eylemlerinde bulunacaklarını belirtti.

Devletin “Yaşam damarlarını koparacağız” diyen İntikam Birimi, “Bu temelde direnişi büyütmeye her zamankinden daha fazla kararlıyız” vurgusunda bulundu.

Açıklamaya göre İzmir’de Kadifekale surlarına "Rahşan ve Ronahilerin ruhuyla intikam ateşini gürleştirelim", "Bê Serok jiyan nabe", "Bijî PKK" yazılı pankart asıldı. Bir çok mahallede tecride karşı yazılamalar yapıldığı ve ateşler yakıldığı belirtildi.

Açıklamada Batman’da 4 Nisan günü 18 noktada ateşler yakılıp havai fişekler patlatılarak Kürt Halk Önder Abdullah Öcalan’ın doğum gününün kutlandığı ifade edildi.

İntikam Birimi, “Müdahale etmeye çalışan düşmana birimlerimiz tarafından eylem düzenlendi. Düşman güçleri geri çekilmeye başlayınca gençlik yürüyüş düzenlemiştir” dedi.

Açıklamada şu eylemler sıralandı:

“AKP-MHP faşizmini ekonomik olarak ayakta tutmaya çalışan Tüpraş bünyesinde olup devlet kurumlarının sürekli üst kliklerinin halkımız üzerinde yürüttüğü soykırım kararlarının alındığı merkez halinde olan kristal parka yönelik eylem düzenlendi. Özel bir teknikle düzenlenen eylem sonucu da bu mekân kül haline gelmiştir.

TPAO içinde bulunan güvenlik noktasına yönelik parça tesirli EYP ile eylem düzenlenmiştir. Yaralı ve ölüleri tespit edilememiştir

Petrolkent mahallesinde bir grup uyuşturucu satıcısına yönelik eylem düzenlendi. Bu eylemde Yasin adlı şahıs cezalandırılmıştır.

19 Mayıs mahallesinde uyuşturucu satıcıları ve bir ajan taksici birimlerimizce cezalandırıldı.

Yeşiltepe mahallesinde her gün ateş yakılıp etrafında uyuşturucu satan şahıslara yönelik parça tesirli EYP ile eylem düzenlendi.”