İrfan Güler ve Sait Üçlü Paris’te anıldı

Rojava’da şehit düşen İrfan Güler ile Sait Üçlü’nün anıldığı Paris’te, “Onlara sözümüz; özgür bir önderlik, özgür bir Kürdistan olacak” denildi.

Fransa’nın başkenti Paris’te yakalandıkları hastalık sonucu Rojava’da şehit düşen İrfan Güler (Adil Urfa) ve Sait Üçlü (Ferat Pir) adlı devrimciler anıldı.

Şehit Aileleri Komitesi ve TJK-F öncülüğünde, Ahmet Kaya Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde gerçekleşen anmaya onlarca Kürdistanlı katıldı.

Salon, şehit İrfan Güler ve Sait Üçlü’nün yanısıra birçok devrim şehidi ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleriyle donatıldı. 

Saygı duruşu ile başlayan anma etkinliğinde Şehit Aileleri Komitesi adına Dayika Teli söz aldı. Dayika Teli, “Devletin zulmünü hayatımın her döneminde gördüm. Bu zulme karşı bugün şehit olan onlarca arkadaş müthiş bir direniş sergiledi. İşte bu iki arkadaş da böylesi kahramanca bir direnişin romanını yazmak için gittikleri Rojava’da şehit oldular. Önderliğin öğretilerini en iyi anlayan, buna kendilerini adayan koca bir ömür geçirdi ikisi de. Mücadeleleri ve anıları bizimle olacak, onlara bağlılığımız asla sona ermeyecek” dedi.

İKİ YILDIZ KAYDI

Daha sonra söz alan Güneş Arduç ise, “Bütün gerillaları kayan bir yıldıza benzetirim. Bugün aramızdan zamansız ayrılan iki yıldızın anmasını gerçekleştiriyoruz. Her konuda kuracak iki cümlesi olan insanların, söz konusu İrfan ve Sait arkadaş olunca kelimeler boğazımıza düğümlenir. Partiyi ve Parti Önderliğini çok iyi anlayan, bu titizlikle bulundukları her alanda halka anlatan bu iki şehit arkadaşımız giderken arkalarında bizlere çok şey bıraktı. Biz de bıraktıkları bu öğretilerle mücadeleyi sürdürecek ve Önderliğimize sahip çıkacağız” diye konuştu.

HİÇBİR ŞEY ONLARI ANLATMAYA YETMEZ

İrfan Güler ve Sait Üçlü ile uzun yıllar aynı cezaevinde kalan bir arkadaşı ise konuşmak için çıktığı sahnede duygusal anlar yaşadı. “Türkiye’de çok zor koşullar altında mücadele eden, cezaevine girdikten sonra bile muhteşem bir direniş ören bu iki yoldaşımı anlatmak çok zor. Şehit düşmeden önceki gece telefonda kendileri ile konuştum. Önderliği ve Kürdistan Devrimi’ni göremeden gittiler, hep bunun mücadelesini verdiler ancak göremediler. Bütün devrim şehitleri gibi onlara da sözümüz; özgür bir önderlik, özgür bir Kürdistan olacak. Anıları önünde saygı ile eğiliyorum” ifadelerini kullandı.

Anma daha sonra İrfan Güler ve Sait Üçlü’nün yaşam hikayelerini anlatan sinevizyon gösterimi ile sona erdi.