İşgale karşı Lozan'dan Cenevre'ye uzun yürüyüş

Kürtler ve dostları, Türk devletinin işgalci ve soykırımcı saldırılarına karşı Lozan'dan Cenevre'ye yürüyecek.

Lozan Antlaşmasının yüzüncü yılına gelinirken 'Defend Kürdistan' (Kürdistan’ı Savun) İnisiyatifi tarafından soykırım ve işgale karşı Lozan'dan Cenevre'ye 3 günlük uzun yürüyüş düzenlenecek.

Lozan'da 10 Temmuz'da yapılacak olan basın açıklamasıyla startı verilecek olan yürüyüş, "Türkiye İşgaline Karşı Kürdistan'ı Savunalım" şiarıyla düzenlenecek.
Aralarında Kürdistanlı, Türkiyeli, İsviçreli ve Avrupa'dan çok sayıda aydın, sanatçı, siyasetçi, parti temsilcileriyle sivil toplum örgütlerinin katılımıyla düzenlenecek olan yürüyüş boyunca yapılacak olan panel, seminer, halk toplantıları ve konserlerle, halklara işgal ve soykırım konseptine yönelik Kürt halkının haklı direnişi anlatılacak.
İsviçre Denokratik Kürt Toplumları (CDK-S) ile  İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK -S) Lozan'dan Cenevre'ye 3 gün düzenlenecek olan uzun yürüyüşe ilişkin başta Kürdistanlılar olmak üzere tüm demokrasi çevrelerine  katılım çağrısında bulundu.

Yürüyüşe ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:  

"Kürtlerin bin yıllık statüsüzlüğünde zirve noktası olan 'Lozan Antlaşması'nın yüzüncü yılına doğru geldiğimiz bu dönemde Kürdistan’ın dört parçası büyük saldırılar altındadır. Kürtlerin dişi-tırnağı ile yarattığı değerler, başta Türk işgalciliği ve onun yarattığı işbirlikçi-komprador güçlerin imha hedefindedir.
Ortadoğu merkezli yürütülen '3. Dünya Savaşı' ve yeniden dizayn etme sürecinde, yüzyıl sonra Kürtlere yeni bir 'Lozan' dayatılmaktadır. Kaos ve krizde olan Kapitalist Modernite, krizden çıkışı savaş, imha ve inkârda ararken, Kürtler; Önderliğinin esaslarını belirlediği Demokratik Konfederalizm ile tüm halklara özgürlüğü müjdelemektedir.
Her türlü kaos ve krizden çıkışın yegane formülü olan '3. Yol' stratejisi ile Ortadoğu’da Demokratik Ulus bilinci ile yeni bir dünyayı yaratmaktadır.
Kürtler, Önderliği, dağda ve zindanlarda direnen gençleri ve sürgünde milyonları bulan örgütlü halk yapısı ile adım adım alternatif özgür yaşamı örerken, dünyanın ve Avrupa’nın dört bir yanında bulunan dostları da bu özgürlük yürüyüşünde yerini almaktadır.

'KABUL ETMEYECEĞİZ'

'Defend Kürdistan' şiarı ile başlatılan direniş çizgisinde artık hiçbir Kürt ve dostu, hükmünü yitirmiş Lozan veya Lozan’ın modern güncellemesini kabul etmeyecektir.
Kürtlerin statüsüzlüğüne, parçalanmışlığına karşı duran farklı etnik yapılardan ve inançlardan aydın, yazar, siyasetçi, kadın, genç 10-12 Temmuz tarihlerinde Lozan’dan Cenevre'ye üç günlük uzun yürüyüş başlatacaktır.

 Bu uzun yürüyüşe, başta İsviçre'de olmak üzere Avrupa’daki tüm Kürtleri ve dostlarını davet ediyoruz.

 
Bu yürüyüş boyunca sürekli yanımızda olacak siz değerli basın emekçilerine de şimdiden teşekkür ediyoruz."