Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

'İşgale ve ihanete geçit vermeyeceğiz'

Kürdistan'da topyekûn bir işgalin önünü açacak olan Türk devletinin KDP ile sürdürdüğü işgal saldırılarına karşı İsviçre'nin Zürih kentinde bir yürüyüş düzenlendi.

İsviçre Demokratik Kürt Toplumu (CDK-S) ile İsviçre Kürt Kadın Hareketi'nin (YJK-S) çağrısıyla Helvetiaplatz alanında her kesimden demokrasi çevrelerinin katılımıyla  “Bimre İxanet” şiarıyla düzenlenen yürüyüşe yüzlerce Kürdistanlı ve dostları katıldı. 

Düzenlenen yürüyüşte 'İşgale ve ihanete karşı Kürt ulusal birliğinin sağlanması temelinde mücadelenin yükseltilmesi, çağrıları yapıldı.

Eylem öncesi burada Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 

CDK-S adına eylem alanında bir konuşma yapan Ali Şimşek, işgal ve ihanete karşı Kürt ulusal birliğinin oluşturulmasının önemine vurgu yaparak başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türk devleti uzun süredir Medya Savunma Alanları'nı işgal etmek için bir çaba içindedir. Ancak gerillanın direnişi  karşısında yenilgiye uğramıştır. Şimdide KDP eliyle işgal saldırılarını sürdürmek istiyorlar. Türk devleti KDP eliyle topraklarımızı talan etmek istiyor. Türkiye'nin bu saldırları tesadüfi değildir. İran'da, Irak'ta Suriye'de  ve Türkiye'de  bir bütün olarak sürdürülen saldırılar belli bir konseptin sonucudur. Buna karşı bütün Kürtler birlik olmalı ve mücadele yürütmelidir”

Şimşek'in konuşması sonrası halk buradan işgal ve ihanet politikalarının teşhir edildiği sloganlarla yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca aktivistler tarafından Almanca bildiriler okundu. Zürih sokaklarında Türk devleti ve KDP işbirliğine karşı öfkelerini attıkları sloganlarla dile getiren halk yaklaşık 1 saat süren yürüyüşün ardından tekrar eylem alanına dönerek burada bir miting düzenledi.

Mitingte konuşan TJK-E (Avrupa Kürt Kadın Hareketi) üyesi Zozan Serhat  Barzani ailesinin Rojava üzerinden Güney Kürdistan'a  yönelik kirli planlarının açığa çıktığını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Barzani ailesi Kürt halkını ve tıprağını Türk devletine kurban ederek Kürtler adına görüşme yaptığını söylüyor. Peki neden arkanızda sadece Türk bayrağı var. Soruyoruz, siz Türk devletine bağlı bir valimisiniz. KDP bugün diyor ki PKK bizim dağlarımızdan çıksın ama işgalci Türk askerlerine  bizim ülkenizde ne işiniz var demiyorlar, diyemiyorlar. Bizler binlerce de ölsek de halkımıza ve toprağımıza ihanet etmeyeceğiz, ihanet edenleri de affetmeyeceğiz."

Halkların Birleşik Devrim Hareketi adına Metin Devrim tarafından alanında yapılan konuşmada 'Halklar olarak mücadele etmeye devam edeceğiz. Hakların devrimi gerçekleştiğinde Barzani ailesi de gidecektir. Kimsenin kuşkusu olmasın" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından eylem sloganlarla sonlandırıldı.