İsveç'de HDP seçim çalışmalarını hızlandırdı

HDP, 16-17 Haziran'da yapılacak seçimler öncesi seçmenleri sandığa götürmek ve seçimlerden birinci parti olarak çıkabilmek için İsveç'te çalışmalarını hızlandırdı.

Bir yandan oluşturulan komiteler, işyerleri ve evleri ziyaret ederken öte yandan binlerce seçmene mektup gönderildi.

Semtlerde stant açarak seçimlerle ilgili bilgilendirme çalışmaları da sürüyor. Akşam saatlerinde Kürdistanlılar ve dostları, Türkiye ve Kürdistanlıların yoğun olarak yaşadıkları Stockholm'un Sollentuna semtindeki meydana HDP bayrak ve afişleri astı.

Bildiriler dağıtarak seçmenleri seçimler hakkında bilgilendirdi ve tercihlerini HDP'den yana yapmalarını istedi.

Seçim çalışmaları hakkında ANF'ye açıklamalarda bulunan HDP Seçim Komitesi'nden Hasan Bozlak, 24 Haziran seçimlerinin Türkiye'nin geleceği açısından diğer seçimlerden farklı olduğu için çalışmalarını diğer seçimlere kıyasla daha da yoğunlaştırdıklarını söyledi.

İsveç'te 39 bin kayıtlı seçmen olduğunu hatırlatan Bozlak, “Biz HDP seçmenine ulaştık. Eğer şu son 10 gün içinde aynı tempoyla çalışmaları sürdürdüğümüz takdirde AKP'yi katlarız” dedi.

Bozlak, seçmen kütüğüne kayıtlı olan ancak kimliği olmayanların büyükelçiliğe müracaat etmeleri ve kimlik almaları gerektiğini söyledi. Seçim gününe kadar kimliğini çıkaramayanların 16-17 Haziran Cumartesi ve Pazar günleri de büyükelçiliğe başvurarak kimlik alabileceklerini hatırlattı.

Seçimlerde oy kullanma işlemi Stockholm'un dışındaki Kista Fuarı'nda 16-17 Haziran günleri 09.00 ila 21.00 saatleri yapılacak.