İsveç'te Rojava ve açlık grevleriyle dayanışma geceleri

İsveç'in Örebro ve Karlstad kentlerinde tecridin kaldırılması ve Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgal girişimlerini protesto için geceler yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması ve Rojava’ya işgale karşı İsveç'in Örebro ve Karlstad kentlerinde geceler düzenlendi.

İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin düzenlediği gecelerde yapılan konuşmalarda, Türk ve ABD arasında Suriye'de yapılan kirli pazarlıkların amacının Kürt halkının Rojava'daki kazanımlarını ortadan kaldırmak olduğuna dikkat çekildi. Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle yaygınlaşan açlık grevleri ve Rojava Devrimi’yle dayanışmayı yükseltmenin önemine vurgulandı.

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven başta olmak üzere cezaevlerinde ve Strasbourg'daki açlık grevcilerini selamlayarak konuşmasına başlayan İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Rıdvan Altun, Ortadoğu ve Türkiye'de barış ve istikrarın sağlanmasının yolunun Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürleşmesinden geçtiğini belirterek Kürdistanlılar ve dostlarına açlık grevlerini sahiplenmeleri çağrısı yaptı.

Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgal planları ve hazırlıklarını yoğunlaştırdığına dikkat çeken Altun, Kürtlerin hiç kimsenin icazetini almadan kendi adil ve eşitlikçi sistemini kurduğunu, Arap, Türkmen, Ermeni, Süryani halklarıyla birlikte sistemlerine sahip çıkacaklarını ve yaşatacaklarını söyledi.

Tecride ve saldırılara karşı Avrupa ve İsveç'te yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarına sorumluluklar düştüğünü hatırlatan Altun, İsveç hükümeti ve Avrupa Birliği'ne Rojava'ya yönelik saldırılar ve Öcalan'a yönelik tecride karşı tutum almaları çağrısı yaptı.

Gecelerde Grup Silbus u Tari, Beytocan, Mowaffaq Dizayi, Aydın ve yerel sanatçıların sahne aldı.