İsveç'te Rojava ve Rojhilat'ı sahiplenme eylemi

İsveç'in Örebro kentinde Türk işgaline karşı direnen Rojava ve İran rejimine karşı ayağa kalkan Rojhilat'la dayanışma eylemi düzenlendi.

İsveç'te Rojava ve İran halklarıyla dayanışma eylemleri yaygınlaşıyor. Stockholm, Borlänge, Gävle, Göteborg'den sonra Örebro ilinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları, meydanlara çıkarak işgalci Türk devleti ve 100'ü aşkın eylemciyi katleden İran rejimini protesto etti.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin çağrısıyla kent merkezi meydanda düzenlenen eylemde Rojava ve devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Rıdvan Altun, Ortadoğu'da 3. Dünya Savaşı’nın yaşandığını, sömürgeci ülkeler ve emperyalist güçlerin devrimi bastırmak için her türlü ahlaksızca yöntemlere başvurduklarını söyledi.

Türk devletinin ABD'nin onay ve desteğiyle Rojava devrimini, Kuzeydoğu Suriye'de halkların birlikte inşa ettiği ekolojik, demokratik, eşitlikçi sistemi ortadan kaldırmak istediğine dikkat çeken Altun, “İlerici ve insanlığın özlemi olan bu sistemi yok etmeye ne Türk devleti ne de Baas rejiminin gücü yeter” dedi.

DAİŞ çetelerine kahramanca direnen Rojava halklarının Türk devletine karşı da kararlı bir direniş sergilediğine dikkat çeken Altun, tüm Kürdistanlılar ve dostlarına işgalci Türk devletinin gerçekleştirdiği insanlık ve savaş suçlarına karşı çıkmaları ve Rojava'yla dayanışmayı yükseltmeleri çağrısında bulundu.

Altun, İran ve Rojhilat'ta da İran rejiminin baskılarına karşı büyük bir direnişin başladığına dikkat çekti. Akaryakıt zamlarına karşı başlayan eylemlerin ülke çapında yaygınlaştığını rejimi temellerinden saran büyük bir toplumsal ayaklanmaya dönüştüğünü söyledi.

İran ve Türk devletini kınayan pankart ve dövizlerin taşındığı eylemde “Kanlı ellerinizi Kürdistan'dan çekin”, “Türk ordusu Rojava'dan defol”, “İran'da idamlara son”, “Kahrolsun molla rejimi” gibi sloganlar atıldı.