İsveç: Türkiye'nin saldırıları bölgeye yönelik ciddi bir tehdit

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Türkiye'nin Kuzey Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarının tüm bölgenin güvenliği için ciddi bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, 2 Kasım Dünya Günü dolayısıyla İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen eyleme bir dayanışma mesajı gönderdi.

Linde, mesajında, Türk devletinin işgali başlatmasından hemen sonra Türk yetkililerle doğrudan irtibata geçerek ve açıklama yaparak Türkiye'den saldırılarını durdurmasını ve askerlerini geri çekmesini istediğini hatırlattı.

Türkiye'nin işgalinin uluslararası hukuka aykırı olduğuna ve bölgenin istikrarına yönelik ciddi bir tehdit oluşturduğuna vurgu yaptı.

Geçen hafta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada Kuzey Doğu Suriye'de yaşayan Kürtler ve diğer azınlıkların durumlarını gündeme getirdiğini belirten Linde, “Türkiye'nin bu bölgeye yönelik askeri saldırıları DAİŞ çetelerine karşı uzun yıllar savaşan insanların durumlarını güçleştirdi” dedi.

İsveç'in Birleşmiş Milletler'in öncülük edeceği Suriye'de kalıcı bir barışa giden süreöe destek vermeyi sürdüreceğini söyledi.

Linde, Kuzey Doğu Suriye halklarına destek için 2 Kasım  Dünya Rojava Günü'nde yapılacak gösterinin kitlesel olmasını umduğunu da sözlerine ekledi.