İsveç ve Almanya’da Til Rifat katliamı protestosu

Türk devletinin önceki gün Şehba’nın Til Rifat ilçesinde gerçekleştirdiği katliam İsveç’in başkenti Stockhalm ile Örebro ve Almanya’nın Kiel kentlerinde protesto edildi.

STOCKHOLM

Amara Kadın Meclisi ve Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin çağrısı üzerine Stockholm’deki Sergelstorg Meydanı'nda bir araya gelen Kürdistanlılar, Türk devletinin katliamını kınadı.

Türk devletinin katliamlarını kınayan ve Türk ordusunun Rojava'dan çıkmasını talep eden pankartların taşındığı eylemde konuşma yapan Ayşe Göktepe, işgalci Türk devletinin sivillere yönelik katliamlarını sürdürdüğünü söyledi.

Türk devletinin kimyasal silah kullanarak uluslararası yasa ve sözleşmeleri çiğnediğine dikkat çeken Göktepe, Türkiye'nin insanlık ve savaş suçundan yargılanması gerektiğini söyledi.

Uluslararası toplum, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler'e Türk devletinin saldırılarının durdurulması için somut önlemler almaları çağrısı yaptı.

Gösteride Türk devletini kınayan ve Rojava'yı destekleyen sloganlar atıldı.

ÖREBRO

İl merkezinde gerçekleşen eylemde Türk devletinin Til Rifat'ta katlettiği sivillerin resimleri ve katliamları kınayan pankartlar taşıdı.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına yapılan konuşmada Londra'da yapılan NATO toplantısına katliamcı Türk devletinin de katıldığı hatırlatıldı.

NATO'nun açıkça Türk devletinin işgalini kınamamasına tepki gösterilen konuşmada NATO ve NATO ülkelerine iki yüzlü politikalarına son vermeleri ve DAİŞ çetelerini yenilgiye uğratan Kürt halkı, YPG/YPJ güçlerinin yanında yer almaları çağrısı yapıldı.

Eylemciler, çevreden geçenleri Türk devletinin Til Rifat’ta gerçekleştirdiği katliam hakkında yazılı ve sözlü bilgilendirdi.

KIEL

Almanya’nın Kiel kentinde de Türk devletinin katliamı protesto edildi.

Rojava İnisiyatifi, Kürt derneği, Alevi Topluluğu, Kürdistan solidaritat, Anti-FA  gibi birçok kurum üyesi HBF’de bir araya gelerek eylem düzenledi.

YPG, YPJ, Anti-Fa flamaları ve enternasyonalist savaşçı Andok Cotkar ile Kürt kadın siyasetçi Hevrin Xelef’in fotoğraflarının olduğu pankart açan eylemciler, attıkları sloganlarla eylemlerini sonlandırdı.