İsveç ve Danimarka futbol takımlarından işgale tepki

İsveçli Hammarby ve Danimarkalı Hobro IK de futbol kulüpleri,  Türkiye'de yapmayı planladıkları kampları işgalci saldırılar nedeniyle iptal ediyor.

Türk devletinin Rojava'ya işgalci saldırılarına tepkiler büyüyor.

'ANLAŞMAYI İPTAL ETTİK'

İsveç'te Süper Lig'deki Hammarby Futbol Kulubü, Türkiye'de kamp yapmaktan vazgeçtiğini açıkladı. Hammarby Başkan Yardımcısı Markus Nilsson, Türkiye'de kamp yapmak için şirketle imzaladıkları anlaşmayı iptal ettiklerini duyurdu. İptale gerekçe olarak da Türk devletinin Rojava'ya işgalci saldırılarını gösterdi. Hammarby, kampı Portekiz'de yapmayı kararlaştırdı.

'HANGİ SİNYALLERİ GÖNDERDİĞİMİZİN BİLİNCİNDEYİZ'

Danimarka'da BT.dk internet sitesinde yayımlanan haberde, Süper Lig'deki Hobro IK futbol takımının antrenör  Jens Hammer, "Herkes gibi oralardaki gelişmeleri kaygıyla izliyoruz. Bir futbol kulübü olarak doğru sinyaller göndermek istiyoruz ”dedi.

AaB futbol takımının teknik direktörü Allan Gaarde, kampı İspanya'da yapacaklarını ve şunları belirtti:

”Örnek ve aynı zamanda sağduyulu olmalıyız. Bizim amacımız politika yapmak değil ama düzenli bir kulüp ve duyarlı insanlar gibi davranmalıyız. Bizim görüşümüz politika yapmak değil ama hangi sinyalleri gönderdiğimizin bilincindeyiz.”

'YER AYIRTTIK AMA İPTAL EDEBİLİRİZ'

OB futbol takımının iletişim sorumlusu Thomas Banso, gelecek yılın Ocak ayında Türkiye'de kamp yapmak için yer ayırttıklarını ancak Türkiye'nin Rojava'ya yönelik saldırılarından sonra durumu ele alıp tartışacaklarını söyledi.