İsviçre alanlarda: Her yer Rojava her yer direniş!

İsviçre’nin birçok merkezinde alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin işgal saldırılarını protesto ederken, uluslararası güçleri sivil katliamlar karşısında harekete geçmeye çağırıyor.

KCDK-E’nin acil eylem çağrısı kapsamında İsviçre’nin kentlerinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları birçok merkezde eyleme geçti. Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik devam ettirdiği işgal saldırılarına ve yaptığı sivil katliamları protesto etmek amacıyla İsviçre’nin Zürih, Basel Lozan ve Bern kentlerinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları alanlara çıktı.

ZÜRİH

Zürih Merkez tren istasyonunda bir araya gelen Kürt gençleri ve onların dostları burada gerçekleştirdikleri sivil itaatsizlik eylemi ile Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etti. Burada gerçekleştirilen sivil itaatsizlik eyleminin ardından kitle, sloganlar eşliğinde Zürih havaalanında doğru yürüyüşe geçti.

Polisin engelleme cabalarına rağmen havaalanına içerisine giren gençlerin buradaki sivil itaatsizlik eylemi devam ediyor. Havaalanı içerisinde “Yaşasın Rojava direnişi”, “Terörist Türkiye”, “Terörü durdurun”, “Her yer Rojava her yer direniş” sloganları yükseliyor.

BASEL

Basel Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde toplanan yüzlerce Kürdistanlı ve onların dostları ise buradan Basel Kanton Parlamentosu önüne kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Türk devletinin işgal saldırılarına karşı büyük bir öfkenin hâkim olduğu yürüyüşte sık sık “Katil Erdoğan”, “Katliama sessiz kalma”, “Yaşasın Rojava direnişi” sloganları atıldı.

Yürüyüşün ardından Kanton parlamentosu önünde oturma eylemine geçen kitle, Türk devletinin işgal saldırılarını protesto ederken, uluslararası güçleri işgale karşı harekete geçmeye çağırıyor.

LOZAN / BERN

Saat 20.00 itibariyle ise Lozan ve Bern kentlerindeki merkez tren istasyonları önünde eyleme geçen Kürdistanlılar ve dostları ise attıkları sloganlarla Türk devletinin işgalini protesto ediyor. Kitle sık sık “Her yer Rojava, her yer direniş” sloganı atıyor.

Öte yandan, ülkenin diğer kentlerinde yaşayan Kürdistanlı ve dostları ise bulundukları merkezlerde eyleme hazırlanıyor.