İsviçre’de 15 Ağustos Atılımı’nın yıldönümü coşkuyla kutlandı

15 Ağustos Atılımı’nın yıldönümü İsviçre kentlerinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

İsviçre’nin Bern, Luzern, Lozan, Cenevre, Basel, Zürih, St Gallen, Wintherthur kentlerinde Kürt halk meclisleri ve kadın meclisleri öncülüğünde 15 Ağustos Atılımı'nın yıldönümü düzenlenen erkinliklerle kutlandı.

INS

Bern, Biel ve Fribourg halk meclisleri ile kadın meclislerinin çağrısıyla Ins kasabasında bulunan piknik alanında düzenlenen etkinlikle 15 Ağustos kutlaması gerçekleştirildi.

Kutlama alanı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Mahsum Korkmaz posterleri ile PKK, YPG, YPJ bayraklarıyla donatıldı. Kutlama Komutan Agit şahsında Kürt Özgülük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

İsviçre Demokratik Kürt Toplumu Eşbaşkanı Selma Sürer Kürdistanlıların 15 Ağustos Diriliş gününü kutlayarak başladığı konuşmasında şunları belirtti:

“Bundan 37 yıl önce fedaice bir ruhla fermandar Agit öncülüğünde bir atılım gerçekleştirildi. Komutan Agit'in Kürt halkına miras bıraktığı fedaice direniş geleneği bugün gerillalar tarafından özgürlük alanlarında varlığını sürdürmektedir. Bizler bu geleneğe sıkı sıkıya bağlı kalarak Önderliğimizi, Kürt halkını ve Kürdistan'ı özgürleştireceğiz.”

Kutlamada Kürdistanlılara seslenerek bir konuşma yapan Kürt siyasetçi İsa Delil da, “Bizlere şehitlerimizden miras kalan bu direniş geleneği Önderliğimiz Öcalan'ın, zindanlarda tutsakların, Medya Savunma Alanları'nda gerillaların direniş pratiği ile birleşerek varlığını ve gücünü katlayarak Kürt Özgürlük Hareketi'ni yenilmez bir güç haline getirmiştir.

Yenilmeye mahkum olduğunun farkında olan Türk devlet faşizmi dün olduğu gibi bugünde ihanet ve işbirlilik çizgisiyle ortaklaşarak Kürdistan'a işgali ve Kürt halkına soykırımı tek çare olarak görmektedir.

Kürt halkına ve Kürdistan'a yönelen saldırılara karşı Komutan Agit'in ve şehitlerimizin fedaice ruhla direniş geleneğini sahiplenerek halkımızın özgür Önderliğe ve özgür Kürdistan özlemine cevap olacağız” diye konuştu.

Yapılan konuşmalar sonrası kutlama müzik eşliğinde halaylarla devam etti.

ST GALLEN

St Gallen kantonunda da halk buluşmasıyla 15 Ağustos kutlandı. 

Burada bir konuşma yapan siyasetçi Metin Tekçe “Agitlerin direniş ruhuna sahip çıkarak geleceğimizi ve özgürlüğümüzü kavuşacağız” dedi.

Kutlama çocuklar için düzenlenen etkinlik ile çekilen halaylarla devam etti.

LOZAN

Lozan kentinde yaşayan Kürdistanlılar 15 Ağustos Atılımı'nın yıldönümünü büyük bir coşku ile kutladı. Kutlama Mahsun Korkmaz şahsında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı.  Eşbaşkanların 15 Ağustos Atılımın önemi üzerine konuşmaları ardından kutlama devam etti.

Çocuklar için de etkinliklerin yapıldığı kutlamada Lozan Kürt Toplum Merkezi kültür ve sanat komisyonu sanatçılarından Serhat Hemdem, Hasan Hüseyin ve Elisabeth sahne aldı.

Kutlama halaylarla sona erdi.