İsviçre’de binler sandık başında: CHP’li seçmen HDP diyor

İsviçre’de oy kullanma işlemlerinin 3. gününde binlerce kişi 3 merkezde kurulan sandık başına yoğun bir şekilde akın ediyor.

24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem milletvekilleri seçimleri için YSK kayıtlarına göre İsviçre’de kayıtlı olan 94 bin 32 seçmen, oy kullanma işlemlerinin 3. gününde Zürih, Cenevre ve Bern kentlerinde kurulan sandık başlarına akın ediyor. Sabah saatlerinden itibaren 3 merkezde kurulan sandık başlarında uzun kuyruklar oluşturan seçmenlerin büyük bir umutla sandık başına giderek oy kullanırken, özellikle CHP’li seçmenlerin Cumhurbaşkanlığı için Muharrem İnce’ye, Milletvekilliği için HDP’den yana oy kullanması dikkat çekiyor.

2 GÜNDE 17 BİN 992 SEÇMEN OY KULLANDI

İsviçre’de 15 Haziran’da başlayan oy kullanma işlemleri kapsamında 2 günde toplam 17 bin 992 seçmen, 3 merkezde kurulan sandık başlarına giderek oylarını kullandı.

İsviçre’nin Zürih kentinde oy kullandıktan sonra kamaralarımıza konuşan seçmenler duygularını şu şekilde ifade etti:

Gülten Şahin: CHP’LİYİM OYUM HDP’YE

Ben CHP’liyim yıllarca CHP’ye oy verdim. Artık kardeşlik istiyoruz, kimsenin birbiriyle kavga etmesini istemiyoruz. Huzur istiyoruz, kimse kimseyle artık kavga etmesin. Bu seçimlerde HDP barajı aşsın diye milletvekilliği seçimleri için HDP’ye Cumhurbaşkanlığı için Muharrem İnce’ye oyumu verdim.

Yadigar Düzgün: CHP’LİYİM ÖLÜMLER DURSUN DİYE HDP DEDİM

Ben CHP’liyim ama seçimlerde cumhurbaşkanlığı için Muharrem İnce’ye, milletvekilliği için HDP’ye oy verdim. Ölümlerin durması için HDP’nin meclise girmesi gerekir. Ölümlerin durması gerekir bunun için HDP mecliste olmalı. Buradan CHP’li seçmenlere çağrı yapıyorum: gidin oyunuzu HDP’den yana kullanın. CHP tek başına gelse hiçbir şey yapamaz bu seçimlerde HDP barajı aşması gerekir.

Hatice İçboyun:

Oyumu büyük bir gururla HDP ve Demirtaş’a verdim. Umarım artık bu iktidar devrilir ve güzel günleri birlikte yaşarız.

Gülizar Yaşar:

Oyumu HDP ve Demirtaş’a verdim. Türkiye’de artık bir şeyler değişsin diye oyumuzu HDP’ye verdik. Özgürlük ve eşitlik istiyoruz. Ülkemizin durumu gün geçtikçe daha karanlığa sürükleniyor, artık bu karanlığa son vermek istiyoruz. Ülkemize artık daha rahat bir şekilde gitmek istiyoruz.

Yeter Gökmen:

Oyumu HDP ve Demirtaş’a verdim. Ben buradan herkese çağrı yapıyorum, gidin oyunuzu kullanın. Artık anneler ağlamasın. Biz kendi çıkarımızın değil ülkemizin çıkarlarını düşünüyoruz.

Arap Karadere:

Gittim oyumu HDP ve Demirtaş’a verdim. Biz Kürtler zulme karşı sandığa gidip oyumuzu kullanmalıyız. Her nerde Kürt varsa sandığa gitmeli ve kendisinden yana oyunu kullanmalı.