İsviçre’deki Kürdistanlılar işgal saldırılarını protesto etti

Kürdistanlılar ve dostları, İsviçre kentlerinde gerçekleştirdikleri eylemle Türk devletinin gerillaları hedef alarak Medya Savunma Alanları'na yönelik hava ve karadan saldırılarına karşı gerilla mücadelesini sahiplendi.

İsviçre’nin birçok merkezinde bir araya gelen Kürdistanlılar Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik gerçekleştirdiği işgal saldırılarını protesto etti. 

BERN

Bern Banhof önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve enternasyonalist kurum temsilcileri Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarını protesto etti. Eylemde Türk devletinin işgal saldırılarını kınayan pankartlar açılırken kitle sık sık “Biji berxwedana gerilla” sloganı attı. Eylemde bir dakikalık saygı duruşundan sonra konuşmalara geçildi.  

Eylemde ilk sözü alan Bern Kürt Kültür Derneği Eş Sözcüsü Münir Ay Türk devleti ve ihanetçilerin Medya Savunma alanlarına saldırdığını Irak’ın da Ezidixan’daki YBŞ güçlerine saldırganı belirtti. Diasporadaki Kürtlerin bu işgal saldırıları karşısında sürekli eylem halinde olması gerektiğini dile getiren Ay, işgalcilerin gerilla karşısında kaybedeceğini ifade etti. 

Daha sonra söz alan Kürt siyasetçi Necdet Atalay da işgal saldırılarının birçok amacının olduğuna dikkat çekti. Türk devletinin işbirlikçileriyle uzun zamandır bu saldırıya hazırlık yaptığını belirten Atalay, Türk devletinin başarılı bir şekilde süren Kürt halk mücadelesini nefesiz bırakmak istediğini dile getirdi. Türk devletinin daha önce de ihanetçilerle birlikte saldırdığını hatta yasaklı kimyasal sillahlar kullandığını kaydeden Atalay, “Tüm bu saldırılara rağmen Türk devleti bir zafer elde etmedi. Şu an da saldırmalarındaki bir erkende Kürt halk mücadelesinin karşısında zayıflamasıdır. Bu zayıflığını gizlemek için de saldırıyor. Ancak Kürtler bu saldırıları ve ihanet çizgisini boşa düşürecektir” dedi. 

Atalay’ın konuşmasından sonra Almanca hazırlanan bildiri okundu. 

ZÜRİH

Merkez tren istasyonu önünde saat 14.30'da bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları burada gerçekleştirdikleri eylemle Türk devletinin gerillaları hedef alarak Medya Savunma Alanları'na yönelik hava ve karadan saldırılarına karşı gerilla mücadelesini sahiplendi.

İsviçreli devrimci gençlik örgütleri ve Birleşik Mücadele Güçleri bileşenlerinin de katılarak destek verdiği eylemde bir konuşma yapan Zürih Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Seyda Tofur, "İhanet ve işbirliği içerisinde Türk devletinin Kürt halkının çocuklarına yönelik topyekun imha saldırılarına karşı bu saldırı konseptini teşhir etmeyi sürdüreceğiz" dedi. 

Kürdistan'a yönelik işgale ve Kürt halkına yönelik katliam konseptine karşı alanlarda olarak mücadelerini sürdüreceklerini söyleyen Tofur'un konuşması sonrası Almanca basın metni okundu.

Yapılan konuşma sonrası  oturma eylemine geçen halk burada uzun süre işgal saldırılarına karşı mücadelenin yükseltilmesi çağrılarının yapıldığı sloganlarla eylemlerini sonlandırdı.

BASEL

Basel'de yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarının eylem adresi Claraplatz'tı.

Birleşik Mücadele Güçleri'nin de destek verdiği eylem Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Burada Basel CDK Eşbaşkanı Nejla Dersim bir konuşma yaparak işgal ve karliam saldırılarıyla topyekûn bir katliamın hedeflendiğini söyledi. Dersim Kürdistanlılar ve dostları olarak alanlarda olmayı sürdüreceklerini sözlerine ekleyerek 'gerillanın direnişini sahiplenerek bu saldırı konseptini boşa çıkaracağız' diye konuştu.

LOZAN

Kürdistanlılar Lozan kentindede eylemdeydi. Rue St Laurent meydanında düzenlenen eylemde Kürdistanlıların öfkesi hakimdi. Sıksık Türk devletinin işgal ve katliam saldırı konseptinin teşhir edildiği sloganlar atan Kürdistanlılar Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına  dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Fransızca ve Kürtçe basın metinlerinin okunduğu eylem sloganlarla sonlandırıldı.

CENEVRE

Cenevre kentinde de Mon-Blanc postanesi önünde bir eylem düzenleyen Kürdistanlılar Türk devletinin katliam saldırılarına karşı öfkelerini dile getirdiler. Fransızca açıklamanın okunduğu eylem sloganlarla sonlandırıldı.

LUZERN

Luzern kentinde merkez istasyonu önünde düzenlenen eylemde Türk devletinin katliam saldırıları protesto edildi.

St Gallen, Solothurn ve Bellinzona kentlerinde de alanlara çıkan Kürdistanlılar düzenledikleri eylemle Türk devletinin işgal ve katliam saldırılarını protesto ettiler.

İsviçre'de yarın da bir çok merkezde Kürdistanlılar alanlara çıkacak.