İsviçre ve Belçika’da şehit anması

İsviçre’nin Winterthur ile Belçika’nın Antwerpen kentinde şehitler anıldı.

Dersim’de 11 Ağustos’ta şehit düşen Atakan Mahir (İbrahim Çoban), Roni Munzur (Mahmut Laçin) ile 16 Ağustos’ta Türk devletinin suikast saldırısı sonucu yaşamını yitiren Şengal Êzidî Koordinasyonu üyesi Zeki Şengali (İsmail Özden) İsviçre’nin Winterthur kentinde anıldı.

Royal düğün salonunda 500’e yakın kişinin katılımı ile yapılan anma salonu “Şehitler onurumuzdur” pankartı önünde Mahir, Munzur, Şengali ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri şehitlerin fotoğ

etkinliğinde “Şehitler onurumuzdur” pankartı önünde Atakan Mahir, Roni Munzur, Zeki Şengali, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri ile Kürt Özgürlük Mücadelesinde yaşamını yitirenlerin fotoğraflarıyla donatıldı.

İsviçre Kürt Kadın Hareketi adına yapılan açılış konuşmasının ardından 1 dakikalık saygı duruşuyla yaşamını yitirenler anıldı.

Anma etkinliğine katılan KCK Yürütme Konsey üyesi Zübeyir Aydar burada bir konuşma yaptı. Kürt Özgürlük Mücadelesinde yaşamını yitirenlerin onurlu mücadelesine değinen Aydar “Özgürlük yolunda şehit olanların ardında bırakmış olduğu mücadeleyi zafere taşıyacağız, bu bizim şehitlerimize sözümüz olsun” diye konuştu.

Belgefilm gösterimiyle şehitlerin mücadelede ki yaşamı aktarıldı. Şehit Anaları ve yakınlarının da birer konuşma yaptığı anmada yapılan konuşmalarda başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, 4 parça Kürdistan’da direnen savaşan gerillalar ile zindanlarda direnenler selamlanırken, onların bu onurlu mücadelesine sahip çıkılacığının sözü verildi.

Yapılan konuşmaların ardından etkinlik “Şehid Namırın” sloganlarıyla sonlandırıldı.

ANTWERPEN

Belçika’nın Antwerpen kentinde de 22 Ağustos’ta şehit düşen Dijwar Colemerg (Yılmaz Aşan) ile Ruken Faraşin (Nihari Yacan) ile Zeki Şengali ile İran’da idam edilen 3 Kürt aktivist için bir anma düzenlendi.