İtalya’da uzun yürüyüş düzenleyenler Parma’da

Kürdistanlılar Parma’da belediye başkanı ile görüşerek tecride ilişkin dosya verdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla düzenlenen açlık grevi ve ölüm orucu direnişlerine dikkat çekmek için 20 Mayıs’ta İtalya’nın Milano kentinde uzun yürüyüşe başlayan Kürdistanlılar dün yürüyüşlerini sonlandırmıştı. Yürüyüşçüler bugün ise Parma’ya gelerek bir toplantıya katıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridin kırılması amacıyla düzenlenen açlık grevi ve ölüm orucu direnişlerini sahiplenmek amacıyla İtalya’nın Milano kentinde 20 Mayıs’ta başlayan uzun yürüyüş dün, Öcalan’ın çağrısı ile eylemlerin sonlandırılması ardından bitirilmişti. Yürüyüşçüler, bugün ise Parma kentinde belediye başkanı ile görüşerek, bir dosya verdi.

Toplantıda belediye başkanı Kürt Komitesini sıcak bir şekilde karşılayarak Türkiye ve Kürdistan’daki gelişmeleri kısmen takip ettiğini belirterek Kürt halkının sorunun mutlaka çözüme kavuşması gerektiğini vurguladı.
Kürt Komitesi adına yapılan konuşmada Türk devletinin hukuk dışı uygulamaları sonucu sekiz yıldır Öcalan üzerindeki ağır tecrit uygulandığını, özelde bu tecridin tüm Kürt halkına ve bölge halklarının barış özlemine olduğu belirtildi.

Leyla Güven şahsında başlayan açlık ve ölüm oruçları sonucu tecridin kırıldığını, fakat aşılması için uluslararası desteğin daha güçlü yaratılması ile mümkün olduğu belirtildi.

Kürdistanlılar daha sonra ise bir dosyayı valiliğine vermek üzere sekretarya teslim etti.