Abdullah Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni Hamburg’dan gelen grup devraldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla Strasbourg’da yürütülen “Özgürlük Nöbeti”ni Almanya’nın Hamburg kentinden gelen yeni bir grup devraldı.

“Öcalan’a Özgürlük İnsiyatifi”nin 25 Haziran 2012’de Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı Özgürlük Nöbeti 472’inci haftasında sürüyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kırılması amacıyla 10’uncu yılında devam eden ve her hafta Avrupa’daki Kürtlerin gruplar şeklinde sürdürdüğü eylemi yeni haftasında, Almanya’nın Hamburg kentinden gelen Mesut Gündoğar, Gülten Polat ve İdris Savcı yer alıyor.

Grup adına açıklamada bulunan Mesut Gündoğar “Eyleme geldiğimde Önderliğin İtalya’ya geldiğindeki duyguyu yaşadım. Sanki onu burada görecekmişim hissiyle buraya geldim. Ama maalesef Önderliğimiz 22 yıldır dünyanın gözü önünde, uluslararası bir proje dahilinde rehindir” diye konuştu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirlerini Önderlik Nöbeti’nde dünyaya tanıtmaya çalıştıklarını dile getiren Mesut Gündoğar, her Kürdün Abdullah Öcalan’ın fikir dünyasını mutlaka bilmesini ve onunla yaşamayı esas alması gerektiğini ifade etti.

“Bizler işgale, tecride ve katliama karşı birlikte mücadele verirsek elbette zafer gelecektir” diyen Gündoğar, Kürt halkının birliktelik içinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı özgürleştireceği vurgusunda bulundu.

Avrupa kurumlarının hemen yanıbaşında 10 yıldır Kürt halkının sesini duyurmaya çalıştığına dikkat çeken Gündoğar, “Avrupa’nın ikiyüzlülüğünü teşhir ettiğimiz bu eylemle bizler her yerde ve her an ayakta olduğumuzu ve bu komployu kıracağımızı gösteriyoruz” dedi.

“Genç başladık, genç bitireceğiz şiarıyla yürüttüğümüz mücadelemiz mutlaka zafere ulaşacak” diyen Mesut Gündoğar, Kürt halkının mücadeleden vazgeçmeyeceğini Avrupa’nın eninde sonunda anlayacaklarını ve bu eylem belirlediği amaca ulaşmadan sona ermeyeceğini de sözlerine ekledi.

İşgale, tecride ve soykırıma karşı Kürt halkının, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve gerilla mücadelesi etrafında kenetlenmeye çağıran Gündoğar, Türk devletinin Güney Kürdistan’daki işgal saldırılarına karşı ulusal birlikle ancak cevap verilebileceğinin altını çizdi.

Onuncu yılına giren “Öcalan’a Özgürlük Nöbeti”ni 471’inci haftasında ise Avrupa’daki Kürt kurumları, inanç kurumları temsilcileri, TJK-E aktivistleri yürütmüştü.