Özgürlük Nöbeti 363’üncü haftasında

Fransa’nın Strasburg şehrindeki Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi bu hafta Almanya’nın Frankfurt şehrinden gelen Kürdistanlılar tarafından yürütülüyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü şiarıyla Strasburg’daki Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, 363’üncü haftasında. AK’nin yanı sıra İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) gibi kurumların da olduğu alanda düzenlenen nöbet eylemine her hafta Avrupa’nın farklı bir yerinden gruplar katılıyor.

Geçtiğimiz hafta Almanya’nın Mainz şehrinden bir grubun üstlendiği eyleme bu hafta Frankfurt şehrinden gelen Abbas Karataş, Ali Umut ve Ali Dayı isimli üç Kürt yurtseveri sürdürüyor. Nöbet eylemine bugün de yine Frankfurt’tan 4 kişilik ikinci bir grubun katılacağı öğrenildi.

Frankfurt’tan gelen Kürdistanlılar tarafından yapılan açıklamada, Öcalan’ın özgürlüğü sağlanmadan Kürt halkının hiçbir söylemi ciddiye almayacağı vurgulandı. CPT ve yetkili tüm kurumlara çağrı yapan eylemciler, Ortadoğu’da barış ve demokrasinin sağlanması için Öcalan’ın özgür olması gerektiğinin altı çizildi.

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti 25 Haziran 2012’de başlamıştı. Kürtlerin Avrupa’daki en uzun soluklu eylemi olan Özgürlük Nöbeti’ne şimdiye kadar 2 binin üzerinde kişi katıldı.