Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Özgürlük Nöbeti 388’inci haftasında kararlılıkla sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen nöbet eylemi, 388’inci haftasında da kararlılıkla sürdürülüyor.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki AK binası önünde düzenlenen Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, her hafta olduğu gibi bu hafta da yeni bir grup tarafından üstlenildi. Geçtiğimiz hafta Almanya’nın Heilbronn şehrinden bir grubun yürüttüğü nöbeti, bu hafta İsviçre’nin Bern şehrinden gelen Saadet Kuran ile Strasburg’da yaşayan Erhan Aktay ve Zeydin Argın adlı Kürdistanlılar devraldı.

Hafta sonuna kadar nöbeti sürdürecek olan Kürdistanlılara kimi günler destek amacıyla Strasburg’da yaşayan diğer Kürt yurtseverleri de destek veriyor.

‘ÖNDERLİĞİMİZ ÖZGÜRLEŞENE KADAR BURADAYIZ’

Bu haftaki grup adına yapılan açıklamada, 8’inci yılındaki eylemin soğuk ve yağışlı havaya rağmen kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı. Açıklamada, “Önderlik için nöbette asla geri adım atılmayacaktır, çünkü nasıl ki PKK tarihi direniş ise, bizler de o gelenekten gelenler olarak direneceğiz. Önderliğimiz özgürleşene kadar buradayız ve direneceğiz” denildi.

PKK’nin 42’nci yılına giren mücadelesinin selamlandığı açıklamada, “PKK’yi kuran ve direnenlere sözümüzdür: Önderliğimiz özgürleşene kadar direneceğiz” sözlerine yer verildi.

AK önündeki Öcalan’a Özgürlük Nöbeti 25 Haziran 2012’de başlatılmıştı. Nöbet eylemi o tarihten bu yana aralıksız olarak sürdürülüyor.