Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Özgürlük Nöbeti İskandinavya Kadın Hareketi’nde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için AK önündeki Özgürlük Nöbeti'ni bu hafta İskandinavya Kadın Hareketi üyeleri yürütüyor.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önündeki “Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi”, 431’inci haftasında da kararlılıkla sürdürülüyor. Geçtiğimiz hafta TEV-ÇAND üyesi sanatçıların yürüttüğü nöbeti, bu hafta İskandinavya Kürt Kadın Hareketi üstlendi.

Grupta Cihan Şengali, Menice Yiğit Yıldırım, Firiştha Muhamedi, Lida Weerts ve Zeliha Doğan isimli kadınlar ile Azad Şengali adlı bir Kürt çocuğu da yerini alıyor.

İskandinavya Kürt Kadın Hareketi üyesi kadınlar tarafından gönderilen mesajda, demokrasi ve özgürlük vaktinin geldiği vurgulanırken, KCK'nin "Tecride, faşizme, işgale son; özgürlüğü sağlama zamanı" sloganıyla başlattığı direniş hamlesi sahiplenildi.

‘ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN DİRENİŞ ÇAĞRISI’

Açıklamada, şöyle denildi: “Bizler İskandinavya Kadın Hareketi olarak Önderlik için düzenlenen nöbeti devraldık. İnanıyoruz ki, özgürlük ve demokrasinin zamanı geldi ve geçiyor bile. Kürt halkından isteğimiz, artık Önderliğimizin esaretini kabul etmemeleridir. Dünyanın neresinde olursak olalım, bulunduğumuz her alanı Önder Apo’nun özgürlüğü için direniş alanına dönüştürelim.”

‘KADINLAR HAMLEYE ÖNCÜLÜK ETMELİ’

Direniş hamlesinde kadınların rolüne de dikkat çekilen açıklamada, öncülük etme çağrısı da yapıldı. Açıklamada, devamla şu sözlere yer verildi: “Bizler kadınlar olarak bu direniş hamlesinin öncülüğünü yapmalıyız çünkü kadınlar özgürlüğünü Önder Apo’nun özgürlüğünde görmektedir. İsteğimiz kadının ve esaret altındaki tüm halkların özgürlüğüdür ve bunun için de insanlığın özgürlük felsefesini geliştiren kişi, yani Önder Apo, hapiste olmamalıdır.”

“Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi”, 25 Haziran 2012’de başlatılmıştı. Bugüne kadar aralıksız olarak sürdürülen eylem boyunca Kürt Halk Önderi Öcalan’ın fikirleri ve halkların özgürlüğü için mücadelesinin yanı sıra Kürt kadınlarının özgürlük savaşı da anlatılıyor. Kürt kadınları birçok karma grupta yerlerini alırken, ayrıca her ay en az bir özgün kadın grubuyla “Öcalan’a Özgürlük Nöbetini” sahipleniyor.