Özgürlük Nöbeti Montpellier grubuyla devam ediyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Strasbourg’da devam eden nöbet eylemini bu hafta Fransa’nın Montpellier şehrinden gelen 4 kişilik yeni bir grup yürütüyor.

Öcalan’ın üzerindeki ağır tecrite son verilmesi ve özgürlüğüne kavuşması için Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi 332’inci haftasında.

Geçtiğimiz hafta Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) Sosyal Alan Komitesi üyelerinin yürüttüğü nöbet eylemini bu hafta Montpeiller’den gelen Sait Akgün, Gül Doğan, Nesime Gever ile küçük Sara Gever devraldılar.

Montpellier grubu adına yapılan açıklamada, Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğünün herşeyden öncelikli olduğu vurgulandı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve İşkenceyi Önleme Komitesi’ne (CPT) çağrı yapılan açıklamada, “Önderliğimizin özgürlüğü, hepimizin özgürlüğüdür. Önderimiz özgür olana kadar bu eylemimiz ve her alanda yürüttüğümüz tüm eylemler durmayacaktır” denildi.

Kürt halkının yanı sıra tüm demokrat kesimlere de çağrı yapılan açıklamada, alanlarda olunması gerektiğinin altı çizildi.

Avrupa devletlerine ve liderlerine seslenilen açıklamada, Kürt halkının sesine kulak verilmesi gerektiği dile getirildi.