Özgürlük Nöbeti Pforzheim grubuyla devam ediyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü şiarıyla Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen özgürlük nöbetini bu hafta Almanya’nın Pforzheim şehrinden gelen yeni bir grup yürütüyor.

‘Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ adıyla Fransa’nın Strasbourg şehrindeki AK ve İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) binalarının olduğu Avenue de l’Europe’da devam eden eylem, 340’ıncı haftasına girdi.

Geçtiğimiz hafta Almanya’nın Düsseldorf şehrinden bir grubun yürüttüğü eylemi bu hafta Pforzheim’dan gelen beş kişilik bir grup üstlendi. Grupta Cemil Furen, Apo Şirnex, Eli Erli, Rodi Amed ve Yekbun Amed isimli Kürdistanlılar yer alıyor.

‘ÖNDERLİĞİMİZE BAĞLILIK BİR KEZ DAHA İSPATLANIYOR’

Grup adına açıklama yapan Apo Şirnex, nöbet eylemini bu hafta Pforzheim’dan çok sayıda yurtseverle birlikte dönüşümlü olarak sürdüreceklerini söyledi.

Strasbourg’da devam eden süresiz-dönüşümsüz açlık grevine dikkat çeken grup sözcüsü, halk olarak zor bir süreçten geçildiğine dikkat çekti. Ne AK’nin ne de Öcalan’ı ziyarete yetkisi olan CPT’nin halkın çağrılarına yanıt vermediğini hatırlatan Apo Şirnex, “Yoldaşlarımız bundan dolayı bedenlerini açlığa yatırdılar. Önderliğimizin özgürlüğü konusunda dünya kör ve sağır olmuş durumda. Ama Önderliğimize bağlılık bir kez daha ispatlanıyor. Yoldaşlık da bunu gerektirir” diye konuştu.

25 Haziran 2012’de başlayan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, Fransız yetkililerin geçtiğimiz ay aldığı kısa süreli bir yasak kararı haricinde düzenli olarak her gün sürdürülüyor.